Main Content

Porzingis sa pripomenul fanúšikom Lakers. Tímu, ktorý ho mohol mať

štvrtok, 15. december 2016 16:01 | Autor: De Fa

Porzingis sa pripomenul fanúšikom Lakers. Tímu, ktorý ho mohol mať
Porzingis sa pripomenul fanúšikom Lakers. Tímu, ktorý ho mohol mať | zdroj: © TASR

Dvadsaťjeden ročný lotyšský mladík sa v poslednom období potýka s menšími problémami kolena. Následkom čoho bola aj jeho slabšia forma v posledných zápasoch. Avšak ani to ho nezastavilo aby sa v Kalifornii na ihrisku Los Angeles Lakers nezaskvel famóznym výkonom 26 bodov, 12 doskokov a 7 blokov a dal tak fanúšikom tohto tímu pocítiť, že mali možnosť ho pred dvoma rokmi získať.

Jednou z veci, ktoré Philovi Jacksonovi, aktuálne prezidentovi New York Knicks a v minulosti legendárnem treénerovi, v tejto novej funkcii vyšlo, je draftovanie Kristapsa Porzingisa. Tento hráč sa už stal miláčikom publika a mnohí odborníci ho vidia ako novú tvár tímu Knickerbockers a základným hráčom organizácie do budúcna.

Už v spomínanom zápase sa podarilo aj zásluhou tohto hráča poraziť domáci tím Lakers 118-112 a zaznamenať tak štvrtú výhru v rade na súperových palubovkách.

Cítil som sa po celý čas veľmi dobre. Možno to bolo tým, že som sa dostával častejšie do zakončenia, našiel potrebný rytmus a spoluhráči pre mňa pripravovali dobré pozície. Občas sa v zápasoch cítim úzkostlivo a to ovplyvňuje môj výkon, tento krát som na to ani nepomyslel. Niekedy sa snažím robiť veci, ktoré nie sú pre mňa prirodzené, no v tomto zápase som si povedal, že si na všetko počkám a budem sa snažiť produkovať len dobré strely. Už dávno sa mi nestalo, že som sa nemusel do niečoho nútiť. Nakoniec to dopadlo nad očakávania a rozhodol som sa dobre,“ zhodnotil svoj výkon samotný hráč.

Samozrejme nebol to len Porzingis, ktorý sa v tomto zápase zaskvel skvelým výkonom. Dve ďalšie Jacksonové akvizície taktiež pridali ruku k dielu – Derrick Rose (25 bodov) a Brandon Jennings (19 bodov) dali svojimi výkonmi zabudnúť na nevydarený zápas hviezdy tímu Carmela Anthonyho, ktorý sa po tom čo nechytil svoj strelecký rytmus premenil skôr na nahrávača a pridal sedem asistencií.

Aj tento fakt hovorí sám za seba a upozorňuje na to, že tím New York Knicks už nie je tímom jedného hráča. Aj napriek tomu, že Melo Anthony minul 12 zo svojich 16 striel, nakoniec odchádzal zo štadióna Staples Center ako víťaz. Trápiaci sa tím Lakers s bilanciou 10-16 zaznamenal šiestu prehru v rade a to aj vďaka tomu, že sa až príliš zamerali na hviezdu Knicks a podcenili zvyšok tímu súpera.

Snažili sme sa neustále držať Mela pri zemi. To bola naša úloha od skautov,“ povedal po zápase D´Angelo Russell, jeden z mladíčkov v tíme Lakers. „Úlohu sme splnili, avšak ostatní hráči súpera si plnili svoje úlohy tak ako každí v tejto lige. Príliš veľa hráčov ´zamakalo´ za svojho kapitána a to sme proste nečakali. Bolo to proste len o tom a zaplatili sme za to prehrou.

Práve D´Angelo Russell a Kristaps Porzingis boli dvaja hráči, ktorí si v roku 2015, keď sa uskutočnil draft hráčov do NBA, mohli vymeniť miesta. Los Angeles Lakers pôvodne rozmýšľali nad tým, že by svoj tím posilnili o kvalitného podkošového hráča, keďže v ich klubovej histórii nebola núdza o hviezdnych hráčov na tomto poste. Najviac sa diskutovali mená Karl-Anthony Towns, Jahlil Okafor a práve Porzingis. Bolo takmer na sto percent jasné, že Minnesota Timberwolves siahne po Townsovi, keďže mali možnosť vyberať si ako prvý tím v drafte. Nasledoval tím Lakers a šokoval mnohých expertov. Ešte pár hodín pred svojim výberom neustále tento tím vysielal signály o tom, že má záujem práve o „Big Mana“ a keď zaznelo z úst komisára NBA Adama Silvera meno D´Angelo Russell, mnohí zostali zaskočení. Lakers však verili a stále veria, že si zvolili najtalentovanejšieho hráča v drafte a mnoho analýz túto teóriu potvrdzovalo.

Momentálne však platí, že či už Towns alebo Porzingis sú výkonnostne o level pred Russellom a ten sa zatiaľ najviac zviditeľnil svojim miniškandálom zo šatne Lakers.

Po zápase sa redaktor New York Daily News opýtal na to, ako odstupom času vidí Porzingis túto celú situáciu. Ten bez zaváhania odpovedal slovami: „Lakers je skvelá organizácia. Ale ja som naozaj veľmi rád, že si ma vybrali práve Knicks.

Zdroj: Slam