Main Content

Budúca draftová jednotka bude na MS do 20 rokov chýbať

piatok, 9. december 2016 11:13 | Autor: Dávid Lech

Budúca draftová jednotka bude na MS do 20 rokov chýbať
Budúca draftová jednotka bude na MS do 20 rokov chýbať | zdroj: Instagram

Hokejoví nadšenci a milovníci tradičného juniorského turnaja hrajúceho sa na prelome kalendárneho roka budú sklamaní. Juniorské majstrovstvá sveta v hokeji 2017 v Kanade sa budú musieť zaobísť bez predpokladanej draftovej jednotky.

Kanaďan Nolan Patrick je všeobecne uznávaný ako najväčší talent dostupný pre draft 2017. Hokejová verejnosť sa tešila na jeho predstavenie na juniorských MS v hokeji 2017, ktoré začínajú 26. decembra v „kolíske hokeja,“ no vystúpenia 18-ročného mladíka sa nedočká.

Veľký hokejový talent sa v lete musel podrobiť operácii prietrže, čo výrazne ovplyvnilo jeho letnú prípravu. V novej sezóne stihol odohrať v tíme WHL Brandon Wheat Kings len šesť duelov s bilanciou 4+5. Z hry ho následne vyradilo bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela kvôli ktorému sa na ľade objavil naposledy 11. októbra.

Podľa najnovších správ Patrick nie je zdravotne spôsobilý pre zúčastnenie sa kanadského prípravného kempu v dátume 11. – 14. decembra v Centre d'Excellence Sports Rousseau v Quebecu a jeho štart na šampionáte tak neprichádza v úvahu. Pre kanadský výber je totiž účasť hráčov v kempe pred turnajom veľmi dôležitá. „Pre nás a naše ciele tento rok je to veľmi dôležité, takže áno, musí sa zúčastniť zápasov 12., 13. a 14. decembra,“ povedal pre nhl.com hlavný skaut kanadského výberu Ryan Jankowski.

Zdravotný stav ale 191 centimetrov vysokému centrovi nedovoľuje zúčastniť sa ho a tak v úvahu neprichádza ani jeho štart na obľúbenom medzinárodnom turnaji. Kanadský zväz ho síce zapísal na 32-člennú súpisku, no len nedávno hokejový svet obletela informácia, že jeho štart na domácich juniorských majstrovstvách je definitívne vylúčený.

Očakávaná draftová jednotka 2017 sa tak skautom a hokejovému svetu nepredstaví. Aký to bude mať dopad na jeho postavenie v budúcoročnom výbere nováčikov ale zatiaľ nie je známe.