Main Content

Schweinsteiger môže posilniť klub, ktorý preslávil Pelé s Neymarom

nedeľa, 27. november 2016 12:24 | Autor: Timotej Gašper

Schweinsteiger môže posilniť klub, ktorý preslávil Pelé s Neymarom
Schweinsteiger môže posilniť klub, ktorý preslávil Pelé s Neymarom | zdroj: © TASR

Ruch okolo odchodu Bastiana Schweinsteigera neutícha no práve naopak, naberá väčšie rozmery. Podľa posledných informácií má nemecká legenda namierené do klubu, kde kedysi žiaril Pelé či Neymar.

Takmer všetky brazílske média v sobotu večer priniesli šokujúcu správu, podľa ktorej sa brazílsky Santos vo veľkom zaujíma o hráča Manchestru United, Bastiana Schweinsteigera. Nemecký záložník prišiel do Anglicka v lete 2015 z Bayernu Mníchov, no od letného príchodu Joseho Mourinha nedostáva žiadne herné príležitosti. Portugalský tréner ho dokonca na istý čas vyradil aj z B-tímu aj z celkového tréningového procesu.

Nechcenú legendu ale chce na futbalový Olymp opätovne vyzdvihnúť Santos. Táto správa nabrala reálne kontúry najmä potom, čo sa tréner Santosu, Dorival Junior, rozrozprával v rozhovore pre brazílsky plátok UOL Esporte. „Mám víziu a snažím sa vedenie klubu presvedčiť, že potrebujeme hráča, ktorý má obrovský herný prehľad a veľa skúseností. Zamerali sme sa na európskych hráčov, ktorí sú veľmi skúsení no vo svojich kluboch nedostávajú šance. Všetky tieto požiadavky spĺňa môj cieľ, Bastian Schweinsteiger.“

Po Chicagu Fire sa tak objavil ďalší klub, ktorý má v pláne podpísať legendárneho nemeckého futbalistu. 32-ročný Schweinsteiger by ale pre vedenie brazílskeho Santosu mohol byť náročným najmä po finančnej stránke, keďže Santos určite nedisponuje rozpočtom aký má Manchester United.