Main Content

Prvý reprezentačný štart, prvý gól. 19-ročný Balaj je prísľubom pre národný tím (ROZHOVOR)

piatok, 18. november 2016 12:43 | Autor: Silvia Petrašková

Prvý reprezentačný štart, prvý gól. 19-ročný Balaj je prísľubom pre národný tím (ROZHOVOR)
Prvý reprezentačný štart, prvý gól. 19-ročný Balaj je prísľubom pre národný tím (ROZHOVOR) | zdroj: Instagram

Na Slovensku nám rastie ďalší ofenzívny talent, ktorý sa zatiaľ ukazuje vo vynikajúcom svetle v druhej najvyššej futbalovej súťaži v FC Nitra. Je ním 19-ročný Filip Balaj.

Svoje nesporné futbalové kvality potvrdil nedávno i v drese reprezentácie do 21 rokov. Po prípravnom zápase na budúcoročné ME proti Škótsku ho v krátkom rozhovore oslovila naša redakcia.

Filip v prvom rade prijmi moju srdečnú gratuláciu k nedávnemu úspešnému reprezentačnému víťazstvu 4:0 nad Škótskom na domácej pôde v Myjave. Ako z tvojho pohľadu hodnotíš toto cenné víťazstvo?

Ďakujem veľmi pekne za gratuláciu. Víťazstvo hodnotím pozitívne, vlastne je to už príprava na blížiaci sa šampionát a každé jedno víťazstvo tomuto tímu dodá sebavedomie do ďalších bojov.

K výhre si sa jedným gólom hneď pri svojom debute podieľal aj ty sám. Táto tvoja úspešná premiéra ťa zrejme len a len potešila...

Jasné, že ma to potešilo. Potešilo ma už len to, že som bol na tento zápas nominovaný a vlastne ten gól bol pre mňa už len čerešničkou na torte.



zobraziť celú galériu
(7 fotiek)

Dobrým testom bol pre vás určite i prípravný miniturnaj v španielskej La Mange, kde ste sa postavili rovesníkom z Nórska a Írska...

Áno v Španielsku sme odohrali dva kvalitné zápasy. Oba mali tempo, súboje a dostatok šancí. Mrzí ma len to, že sa nám nepodarilo doviesť tento prvý zápas do víťazného konca.

Tvoj ďalší reprezentačný štart si aj na španielskej pôde dokázal okoreniť gólom...

Lukáš Čmelík na pravom krídle obišiel hráča nacentroval do šestnástky, ja som si už len loptu jedným dotykom prebral a hneď z druhého som sa snažil zakončiť. Našťastie sa mi to podarilo.

Z vašich víťazstiev a skvelých výkonov má určite obrovskú radosť i český tréner Pavel Hapal. Ako vnímaš jeho prínos a najmä cenné trénerské skúsenosti na lavičku národného tímu?

Trénerov prínos a skúsenosti mužstvu sú veľmi cenné pre každého jedného hráča. Predsa len už si niečo zažil a my hráči môžeme byť len radi za to, že nám tie skúsenosti posúva ďalej.

Filip, sľubnú futbalovú kariéru si píšeš i na klubovej úrovni v drese FC Nitra. Si v klube spokojný?

Áno v klube som spokojný. Dali mi priestor ukázať sa. Popravde na to, že som ešte pomerne mladý a v klube je dosť skúsených hráčov som toľko priestoru nečakal, no teší ma to. Budem sa preto snažiť oplácať dôveru každým zápasom.