Main Content

Toto ešte nikto nedokázal, Sunderland vošiel do dejín Premier League.

štvrtok, 3. november 2016 17:48 | Autor: Sport7.sk

Toto ešte nikto nedokázal, Sunderland vošiel do dejín Premier League.
Toto ešte nikto nedokázal, Sunderland vošiel do dejín Premier League. | zdroj: © TASR

Čierne mačky ani po 10. kole nedokázali zvíťaziť, takže sú beznádejne na poslednom mieste s chudobnými dvoma bodmi. David Moyes vie, že táto sezóna bude iba o záchrane, ale ešte nič nie je stratené.

Na Old Trafford je „blbá nálada“. Jedno ego väčšie ako druhé a to najväčšie dokonca vykázané na tribúnu. Strata 8 bodov na lídra a zrazu bude dobrý aj Schweinsteiger. Aj keď zlé jazyky tvrdia, že opätovne trénuje s A-tímom iba preto,aby bol fit na januárový prestup. Zápas proti Burnley bol tutovkou. Ale Tom Heaton odchytal životný zápas a Ibra a spol. sklamali. Zlatan nedal gól už šesť zápasov, čo sa mu naposledy stalo v Interi Miláno. Podľa štatistík Opta premenil od začiatku sezóny iba 11% z veľkých šancí. Pre porovnanie Walcott dal 40% a Lukaku až 50%.

The Blues sa darí, Citizens konečne vyhrali a The Reds sú nezastaviteľní. My sa tešíme na veľký derby súboj o severný Londýn. Susedský duel odvekých rivalov ako zápas týždňa v nedeľu už od 13:00 naživo na DIGI Sport1: Arsenal - Tottenham. Ako to dopadne? A komu budete fandiť Vy?

Uživajte si najlepší futbal, exkluzívne iba na obrazovkách DIGI Sport!

Branko Cap promo manažér Digi Sport
branko.cap@digisport.sk

 

 

Gól 10. kola

Gaston Ramírez

Nováčik z Middlesbrough sa konečne dočkal svojho prvého domáceho víťazstva v sezóne. Na Riverside Stadium zavelil do útoku Uruguajčan Gaston Ramírez. Na jeho presný zásah proti Bournemouthu sa bude spomínať ešte poriadne dlho.

Moment 10. Kola

Negatívny rekord Sunderlandu

Najväčším prepadákom doterajšieho priebehu sezóny sú výkony hráčov Sunderlandu. Zverenci Davida Moyesa zatiaľ nazbierali chudobné dva body a márne čakajú na prvé víťazstvo. Čierne mačky sa tak negatívnym spôsobom zapísali do histórie Premier League.

Hráč 10. kola

Wilfried Bony

Wilfried Bony sa konečne prebudil. Po príchode z Manchesteru City do Stoke City čakal na prvý presný zásah až do 10. kola. Proti bývalému klubu z južného Walesu sa presadil hneď dvakrát a jeho tím neprehral už päť zápasov v rade.

Zápas týždňa

Arsenal - Tottenham

Šlágrom 11. kola Premier League je bitka o severný Londýn Arsenal - Tottenham Hotspur. Emirates Stadium bude svedkom súboja manažérskych osobností Arséna Wengera a Mauricia Pochettina. V minulej sezóne tieto tímy dlho bojovali o titul, až ho napokon obom ukradli líšky. The Spurs, ktorý ako jediný v Premier League ešte neokúsili trpkosť prehry, čakajú na trofej od roku 1961. Kanonieri sa naposledy tešili z titulu v roku 2004. Momentálne ide o duel druhého tímu v tabuľke s piatym. Rivalov delia v tabuľke tri body a tak sa hostia v prípade výhry môžu dotiahnuť na súpera. Bilancia v ére Premier League hovorí v prospech Gunners, keď zo 48 vzájomných meraní síl vyhrali osemnásť, kohúti iba desať. Najčastejším výsledkom je tak remíza. Duel sledujte v nedeľu o 13:00 exkluzívne na DIGI Sport 1, predzápasové štúdio moderuje od 12:30 Michal Hrdlička. Stretnutie komentuje Matúš Lukáč.