Main Content

Bikini fitnesska Olívia Pohánková: Ľudia mi nepriali a neverili, no práve to ma nakoplo! (ROZHOVOR+FOTO)

utorok, 1. november 2016 12:22 | Autor: Silvia Petrašková

Bikini fitnesska Olívia Pohánková: Ľudia mi nepriali a neverili, no práve to ma nakoplo! (ROZHOVOR+FOTO)
Bikini fitnesska Olívia Pohánková: Ľudia mi nepriali a neverili, no práve to ma nakoplo! (ROZHOVOR+FOTO) | zdroj: Instagram

Olívia Pohánková dokázala to, čo doposiaľ žiadna bikini fitnesska na Slovensku. Z prestížneho podujatia Arnold Classic Amateur Europe 2016 v španielskej Barcelone si nedávno odniesla celkové prvenstvo a razom tak dokázala, že patrí medzi absolútnu svetovú špičku. O svojich pocitoch zo spomínanej súťaže nám porozprávala v nasledujúcom rozhovore.

Olívia v prvom rade prijmite moju srdečnú gratuláciu k úspešnému reprezentovaniu Slovenska na prestížnom podujatí Arnold Classic Europe 2016 odkiaľ ste si odniesli dve krásne medailové výsledky. Ako z odstupom času hodnotíte Vašu celkovú účasť na tomto podujatí?

Ďakujem Vám. Túto show a celý víkend v Barcelone hodnotím veľmi pozitívne. Samozrejme som veľmi šťastná, že som vyhrala. Súťaže Arnold Classic som sa po prvýkrát zúčastnila v roku 2014 a už vtedy sa mi vryla do pamäti ako jedna z mojich najobľúbenejších. Arnold Classic je jedna z najprestížnejších súťaží sveta. Expo je veľkolepé a počet súťažiacich je veľmi vysoký. Tento rok sa súťaž presťahovala z Madridu do Barcelony, takže som mala trošku obavy z toho ako to bude organizačne prebiehať, no myslím, že to bolo dobré. A čo sa týka mojej účasti, tak v poobedných hodinách keď som stála v backstage medzi všetkými tými krásnymi dievčatami vravela som si, že to bude veľmi ťažký boj. Večer keď už konečne stála na pro pódiu a Arnold mi odovzdával cenu za absolútny titul, tak som si to vôbec neuvedomovala. Šťastie, napätie, strach, prekvapenie a spokojnosť to všetko som v ten deň prežívala.



zobraziť galériu
(23 fotiek)

Víťazstvo ste si teda odniesli nielen vo svojej výškovej kategórii, ale i pred IFBB  PRO rozhodcovským panelom, kde ste odchádzali s ďalším absolútnym prvenstvom. V ktorej kategórii to bolo pre Vás náročnejšie?

Musím sa priznať, že náročnejšie to bolo asi v tejto kategórii, lebo naša kategória bola naozaj plná krásnych a dobre vypracovaných dievčat. Konkurencia bola veľmi vysoká a celkový počet súťažiacich bol až 1 500. V každej kategórii bolo vždy minimálne 30 dievčat a v niektorých dokonca až 60.

Víťaznú gratuláciu i konečnú zlatú medailu pre celkové víťazstvo ste obdŕžali z rúk bývalej legendy svetovej kulturistiky Arnolda Schwarzeneggera. Aký to bol pocit?

Keďže som bola po celom dni už skutočne unavená, ani som si to veľmi neuvedomovala. Keď som si neskôr pozrela video, bolo počuť ako mi celé publikum tlieskalo a fandilo mi. V tom momente som akoby nič nepočula, je to zvláštne doslova ako sen. Pamätám si však jeho oči, ktoré boli plné životnej energie, niečo neskutočné. Potom jeho ruky s veľkým prsteňom na malíčku, ktorými sa mi snažil pomôcť odhrnúť si vlasy a k tomu jeho krásny oblek. Pýtala som sa sama seba, ako je vôbec možné, že ten človek tak dobre vyzerá.



zobraziť galériu
(23 fotiek)

Olívia, cesta za dosiahnutím týchto fantastických výsledok vo Vašom prípade zrejme nebolo najľahšia. Prezraďte nám, čo všetko predchádzalo tomu, aby ste sa v Barcelone nakoniec dokázali postaviť na konečný stupeň víťazov? Ako prebiehala Vaša príprava na túto súťaž?

Všetko čo je v živote veľkolepé, nie je nikdy ľahké. Celý svoj život som bojovník. Často mi ľudia nepriali a neverili mi, no práve to ma v živote nakoplo. Cvičím už niekoľko rokov a od prvého momentu v posilňovni som do toho dala všetko. Jedlo, fyzickú námahu i psychiku. Súťažná príprava je už len tzv. rysovacia fáza, kedy človek pritvrdí na strave i tréningu. Menej kalórii a viac cvičenia. Každodenný deficit energie nie je nič príjemné, ale človek musí vedieť prečo to robí.



zobraziť galériu

(23 fotiek)

Vráťme sa ešte v závere rozhovoru v krátkosti na úplný začiatok Vašej športovej kariéry. Prečo práve fitness a ako dlho sa mu už venujete?

Na fitness ma nahovoril vtedajší tréner. Ja sama by som sa na to nikdy nedala, neverila som si. Je to už asi šesť rokov čo intenzívne cvičím a v rámci súťaží sú to už tri roky.

Aký súťažný program Vás čaká v najbližšom období?

Momentálne sa pripravujem na Mozolani Cup, ktorý je nominačnou súťažou na MS v Poľsku.



zobraziť galériu
(23 fotiek)