Main Content

Súperi Slovana na European Trophy: HC Mountfield České Budějovice

utorok, 31. máj 2011 13:05 | Autor: Jakub Vaverka

Súperi Slovana na European Trophy: HC Mountfield České Budějovice
Súperi Slovana na European Trophy: HC Mountfield České Budějovice | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto michalhajek.blog.cz

Bezprostredne po tom ako dostal Slovan Bratislava pozvánku na prestížny letný turnaj European Trophy, ktorý vyvrcholí decembrovým finálovým turnajom v Salzburgu (zúčastni sa ho len osem najlepších z 24 pozvaných tímov) sme sa rozhodli predstaviť našim čitateľom všetkých súperov jediného slovenského zástupcu v tejto atraktívnej súťaži. Dnes sme sa zamerali na jedného z českých zástupcov - HC Mountfield.

HC MOUNTFIELD ČESKÉ BUDĚJOVICE

Základné údaje:

Rok založenia: 1928
Farby: modra ,biela, červená
Tréner:  František Výborný ( Česko )
Štadión: Budvar aréna

Hokejový klub z Českých Budějovic nesie rovnako ako slovenský Martin názov HC Mountfield. Rozdiel je v tom, že kým v Martine je Mountfield len sponzorom, v tomto českom tíme je vlastníkom.

V minulej sezóne českej Tipsport extraligy skončili „kosačky“ po základnej časti na solídnom šiestom mieste a v play–off narazili na Vítkovice. Konfrontácia s HC Steel im v pomerne napínavej sérií nevyšla a po prehre 2-4 na zápasy sa pre nich sezóna skončila.

Zápas so Slovanom bude nepochybne pripomínať federálne časy a evokovať vtedajšiu veľkú rivalitu medzi česko-slovenskými tímami. V kádri Mountfieldu sa nachádza viacero hráčov, ktorí by mali byť známi aj fanúšikom zo Slovenska. Stačí spomenúť Michaela Kolarza, ktorý hrával svojho času za Žilinu, či člena širšieho reprezentačného kádra Slovenska Reného Vydareného, ktorý sa zúčastnil štyroch seniorských majstrovstiev sveta (2005, 2006, 2008, 2009).

Budvar aréna

Českobudějovický hokejový štadión s kapacitou 6321 divákov bol zrekonštruovaný v roku 2002 (postavený v roku 1946). Budejovice sa môžu pochváliť verným fanklubom, ktorý domáci tím ženie v každom zápase k víťazstvu. Dúfajme, že jediný slovenský zástupca v European Trophy Slovan Bratislava bude mať na Budvar arénu len tie najlepšie spomienky.