Main Content

VIDEO: Halák vychytal prvé víťazstvo v sezóne, Sekera strávil na ľade takmer 22 minút

pondelok, 17. október 2016 09:05 | Autor: TASR

VIDEO: Halák vychytal prvé víťazstvo v sezóne, Sekera strávil na ľade takmer 22 minút
VIDEO: Halák vychytal prvé víťazstvo v sezóne, Sekera strávil na ľade takmer 22 minút | zdroj: © TASR

New York 17. októbra (TASR) - Hokejisti New Yorku Islanders triumfovali v zámorskej NHL v noci na pondelok na domácom ľade nad Anaheimom Ducks 3:2 po predĺžení.

Slovenský brankár Jaroslav Halák zaznamenal v drese víťazov 24 úspešných zákrokov. Pre ostrovanov to bol prvý domáci súboj v ročníku a tiež prvá výhra, o ktorej rozhodol v predĺžení Josh Bailey.

Islanders odštartovali duel vo veľkom štýle a v prvej tretine prestrieľali súpera 16:3. Viedli po nej ale iba o jeden gól, o ktorý sa postaral Brock Nelson. "Bolo to zvláštne. Nemali prakticky žiadne strely, pretože sme pracovali naozaj veľmi dobre. Držali sme puk a výborne sme korčuľovali," hodnotil po zápase brankár Halák. Ten dlho držal čisté konto, no Anaheim napokon dostal duel do predĺženia.

Na 2:0 pre domácich zvýšil v tretej tretine John Tavares, ale slovenského brankára potom v 49. minúte prvýkrát prekonal Cam Fowler a presne minútu pred koncom riadneho času vyrovnal na 2:2 Ryan Getzlaf pri hre bez brankára. Dva body pre Islanders napokon zachránil v 54. sekunde predĺženia víťazným zásahom Josh Bailey. "Bol to z našej strany dobrý zápas, hoci napokon išiel do predĺženia. Tam sa ani nemusel dostať, mohli sme rozhodnúť skôr. Ale sme šťastní, že máme dva body," dodal Halák, ktorý kryl 24 z 26 striel a jeho percentuálna úspešnosť zásahov sa vyšplhala na 92,3 percenta. Ducks sa ani v treťom dueli sezóny nedočkali víťazstva, na konte majú prvý bod.

Edmonton prehral doma s Buffalom 2:6, slovenský obranca Oilers Andrej Sekera odohral takmer 22 minút a do štatistík si zapísal jednu strelu, dva bodyčeky a tri bloky. Hviezdou zápasu bol Ryan O'Reilly, ktorý sa na triumfe hostí podieľal štyrmi bodmi za dva góly a dve asistencie. Dva presné zásahy pridal Brian Gionta. "Bolo to ako zlý sen," hneval sa na výkon svojich zverencov kouč domácich Todd McLellan. "Prepadávali sme ako malí chlapci. Nevedeli sme si prihrať. Od brankárov cez obrancov až po útok sme úplne zlyhali."

Brankár "olejárov" Cam Talbot najprv inkasoval štyrikrát z 15 striel a O'Reilly ho dokonca prekonal pokusom zo stredného pásma, takže v polovici duelu išiel na jeho miesto Jonas Gustavsson. Ten sa ale zranil, a tak sa Talbot vrátil späť do bránky. "Občas to skúšam aj na tréningoch, nikdy neviete ako to dopadne. Teraz som mal šťastie, že puk odskočil správnym smerom," smial sa O'Reilly nad víťazným gólom, keď vyskúšal Talbotovu pozornosť zo stredu klziska a puk skončil v sieti. Edmonton ešte dokázal v prvej tretine zmazať dvojgólové manko, ale to bolo zo strany domácich všetko. Jeden gól v ich drese zaznamenal Milan Lucic a pripísal si tak 400. bod v kariére.

Vancouver vyhral aj svoj druhý zápas v sezóne, hoci na to potreboval opäť extra porciu minút. Tentoraz si Canucks doma poradili s Carolinou 4:3 po predĺžení, hoci v 26. minúte prehrávali už o tri góly. Bo Horvat, Markus Granlund a Ben Hutton potom ale vyrovnali skóre na 3:3 a dokonalý obrat zavŕšil v nadstavení Brandon Sutter. Aj v prvom zápase proti Calgary po dvoch tretinách Canucks prehrávali a napokon uspeli v nájazdoch. "Otočiť dva domáce zápasy za sebou vo svoj prospech je skvelé. V minulej sezóne sa nám to príliš nedarilo," uviedol pre zámorské médiá Sutter, ktorý ku gólu pridal aj jednu asistenciu.

NHL - sumáre:

NEW YORK ISLANDERS - ANAHEIM DUCKS 3:2 pp (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Góly: 8. Nelson (Chimera, Hickey), 48. Tavares (Clutterbuck, Hamonic), 61. Bailey (Leddy, Clutterbuck) – 49. Fowler (Getzlaf, Ritchie), 59. Getzlaf (Vatanen, Fowler). Brankári: HALÁK - Gibson, strely na bránku: 30:26, 15.795 divákov.

EDMONTON OILERS – BUFFALO SABRES 2:6 (2:2, 0:2, 0:2)

Góly: 18. Pouliot (Kassian, Nugent-Hopkins), 19. Lucic (Draisaitl, Eberle) – 3. Okposo (Reinhart, O'Reilly), 8. O'Reilly (Okposo, Ristolainen), 24. O'Reilly (Ristolainen, Franson), 30. Gionta (McCabe, Foligno), 41. Gionta (Larsson), 45. Moulson (O'Reilly, Ristolainen). Brankári: Talbot (30.-40. Gustavsson) - Lehner, strely na bránku: 33:24, 18.347 divákov.

VANCOUVER CANUCKS – CAROLINA HURRICANES 4:3 pp (0:2, 1:1, 2:0 - 1:0)

Góly: 33. Horvat (Granlund), 42. Granlund (Hansen, Sutter), 55. Hutton (Dorsett, Gaunce), 61. Sutter – 18. Rask (Stempniak), 20. Teräväinen (Faulk, Aho), 26. Faulk (Nordström). Brankári: Markström - Läck, strely na bránku: 31:22, 17.832 divákov.

Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Edmonton) 21:56 0 0 0 0 1 0

------------------------------------------------------

Jaroslav Halák (NY Islanders) 60:52 24/26 92,3

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: počet odchytaných minút, počet úspešných zákrokov/striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v texte o hlasy a ďalšie podrbnosti a upresnená v sumári Edmonton - Buffalo