Main Content

Joakim Noah je vďačný za novú príležitosť. Teší sa, ako prevalcuje LeBrona Jamesa

štvrtok, 13. október 2016 11:53 | Autor: De Fa

Joakim Noah je vďačný za novú príležitosť. Teší sa, ako prevalcuje LeBrona Jamesa
Joakim Noah je vďačný za novú príležitosť. Teší sa, ako prevalcuje LeBrona Jamesa | zdroj: © TASR

Joakim Noah je známy svojim zápalom do hry. Dokáže sa svojou intenzitou a energiou, ktorú dáva do hry dostať pod kožu nejedného súpera a znepríjemniť mu tak chvíle strávené na palubovke. V posledných rokoch ho však trápili zranenia, ktoré spôsobili úpadok jeho formy a v Chicagu Bulls už nenašiel miesto.

Svoju novú kapitolu a znovuzrodenie chce začať v tíme New York Knicks. Počas leta podpísal s týmto tímom štvorročný kontrakt na 72 miliónov dolárov. V New Yorku veria, že sa dokáže dostať opäť do svojej starej formy a v ich radoch sa opäť stane jedným z najlepších centrov v lige.

Celej tejto situácii predchádzali vyjadrenia majiteľ tímu Chicaga Bulls, Jerry Reinsdorfa, ktorý do médií jasne vyhlásil: „Noah už nie je hráč, na ktorého sa do budúcnosti spoliehame.“ Taktiež dal jasne najavo, že odchod Joakima Noaha a Derricka Rosea ho vôbec nebudú mrzieť, práve naopak, s ich odchodom počas leta počíta.

Tieto ostré vyjadrenia viac menej Noaha utvrdili v tom, že je čas pohnúť sa ďalej a vrátili mu stratenú motiváciu. „Má samozrejme právo na svoj názor, nikto mu ho neberie,“ povedal na margo týchto výrokov Noah. „Môj vnútorný pocit je ten, že vôbec neľutujem času, ktorý som strávil v Chicagu. Odovzdal som tomu tímu všetko, čo som mohol. Pre mňa to bolo to najdôležitejšie. Tiež si myslím, že pre organizáciu Bulls som toho spravil dosť. Myslím si, že to od neho bola rana pod pás, avšak napriek tomu zdieľam k tejto organizácii nič len rešpekt a úctu. Som teraz nesmierne nadšený z celej mojej novej situácie a novej kapitoly mojej kariéry.“ 

Joakim Noah získal v roku 2014 cenu pre najlepšieho obrancu ligy (Defensive Player of the Year), potom však začal mať čoraz častejšie zdravotné problémy a posledné sezóny ho limitovalo najmä zranenie ramena, kvôli ktorému odohral len 29 zápasov v minulom ročníku. Počas leta však Noah absolvoval sériu rehabilitácii, ktoré mu podľa jeho slov veľmi pomohli a to je pozitívny signál pre fanúšikov Knickerbockers.

Keď sme už pri fanúšikoch New York Knicks, tí sa môžu tešiť na úvodný zápas sezóny, ktorý ich miláčikovia odohrajú proti obhajcovi titulu Clevelandom Cavaliers. Práve Noah má rozohranú už dlhšiu dobu malú vojnu s hviezdou Cavs - LeBronom Jamesom a títo dvaja si doslova idú po krku. Joakim si to dobre uvedomuje, a jasne dal najavo, čo bude jeho cieľom: 

"To je náš cieľ... to bude naša prvoradá úloha. Všetci veľmi dobre vieme čo to znamená. V súčasnosti, ak chceme byť braní ako ašpiranti na titul, musíme poraziť tím toho chlapíka, ktorý nám stojí v ceste k dosiahnutiu toho čo chcete. Musíme ich jednoducho poraziť."

Fanúšikovia v Madison Square Garden sú veľmi nároční. Hrať za ich obľúbený klub Knicks prináša so sebou aj veľký tlak. Po príchode čerstvých posíl sa citeľne zmenila rétorika a myslenie hráčov. Základom úspechu je veriť si, že na to človek má a v posledných mediálnych výstupoch či už Derricka Rosea alebo Noaha je to jednoznačne cítiť. Hráči navonok vystupujú naozaj veľmi suverénne a treba veriť, že nezostane iba pri zdaní, ale svoju silu potvrdia aj na palubovke. Anthony, Porzingis, Rose či Noah sú zvučné mená, ktoré sú zárukou toho, že New York - New York je opäť v hre...