Main Content

Pat Riley už hladí do budúcnosti. Odniesol si to Wade

štvrtok, 13. október 2016 11:44 | Autor: De Fa

Pat Riley už hladí do budúcnosti. Odniesol si to Wade
Pat Riley už hladí do budúcnosti. Odniesol si to Wade | zdroj: © TASR

Vzťah Pata Rileyho a Dwyane Wadea sa v poslednom období dosť naštrbil. Viedlo to k tomu, že Wade nakoniec opustil svoj dlhoročný tím Miami Heat, v ktorom strávil celú svoju kariéru a vyhral s ním tri tituly šampióna NBA. „Krstný otec“ ako znie prezývka generálneho manažéra Pata Rileyho však tvrdí, že čo bolo bolo a mali by sa obaja cez to všetko preniesť.

Jeden z najvplyvnejších ľudí na kresle generálneho manažéra Pat Riley, sa na nejakú dobu odmlčal a to kvôli tomu, že odišla najväčšia legenda klubu Miami Heat - D-Wade do konkurenčného tímu Chicaga Bulls. Vyzerá to tak, že práve Pat chce prelomiť ľady a na celú vec zabudnúť. Tvrdil, že to všetko bolo obchodné rozhodnutie a súčasť biznisu. Teraz sa chce hlavne sústrediť na novú sezónu a na svoj novo vyzerajúci tím Heat, ktorý pre nadchádzajúci ročník zostavil.

Riley na margo jeho tvrdého rozhodnutia rozlúčiť sa s miláčikom fanúšikov povedal: „Žiadne ospravedlnenia, žiadna ľútosť – to platí aj pre mňa – nečakajte od nikoho žiadne slzy.“

Na otázku čo by chcel odkázať svojmu bývalému zverencovi (Dwyane Wadeovi) odpovedal: „Želám mu veľa šťastia. Je časť sa cez to preniesť. Hráči prichádzajú a odchádzajú, ale celá organizácia musí šľapať ďalej.“

Tím Miami Heat zažil počas leta menšiu prestavbu tímu. Po odchode už spomenutého Wadea sa tím rozlúčil aj s Luolom Dengom a Joe Johnsonom. V podstate odišli traja veľmi skúsení veteráni a ich minúty budú prerozdelené medzi mladších hráčov, ktorí stále ešte len naberajú potrebné skúsenosti. To by mohlo mať za následok, že Heat budú bojovať o posledné postupové priečky do play-off.

Pat Riley však verí v to, že robí správne rozhodnutie a vie si ho aj pred fanúšikmi tohto tímu obhájiť. Naznačil, že Heat si chcú udržať hlavne finančnú flexibilitu, zmestiť sa do rozpočtu klubu, aby majiteľ počas tohto obdobia nemal zbytočné výdavky a nachystať sa na prekvapujúci manéver.

Som s našich nových chlapcov v tíme nadšený. Potrebujú čas strávený na palubovke a v nasledujúcej sezóne ho aj dostanú. Bude zaujímavé sledovať, ako sa zlepšujú a čoho budú schopní v náročných situáciách,“ povedal Riley a na koniec rozhovoru poznamenal:

Možno nakoniec spravíme nejakú veľkú dohodu alebo vytiahneme eso z rukáva na budúci rok v lete (na trhu s voľnými hráčmi) ako sme to spravili v lete v roku 2010.“ 

Pat Riley už dlhé roky dokazuje, že je na poste generálneho manažéra tímu Miami Heat ten správny človek. Aj keď niekedy jeho rozhodnutia vedia fanúšikov tohto klubu rozdeliť na dva tábory, vždy sa nakoniec ukážu ako krokom vpred. Určite nebolo ľahké rozlúčiť sa s ikonou klubu - Dwyanom Wadeom, pričom celú svoju kariéru boli voči sebe loajálny. 

Chcelo to naozaj guráž presvedčiť majiteľa klubu, že toto jeho rozhodnutie je sporávne. Vec sa nakoniec zrealizovala, Wade je v konkurenčnom tíme a zápasy domáceho celku s tímom Chicaga Bulls budú určite plné emócii. Všetci v Miami veria, že klub onedlho opäť bude bojovať o tie najvyššie miesta a k trom titulom šampióna NBA pribudnú v budúcnosti ďalšie víťazné trofeje.