Main Content

Shaq ospevuje Simmonsa. Vyrastie z neho nový LeBron James?

utorok, 11. október 2016 09:39 | Autor: De Fa

Shaq ospevuje Simmonsa. Vyrastie z neho nový LeBron James?
Shaq ospevuje Simmonsa. Vyrastie z neho nový LeBron James? | zdroj: © TASR

Shaquille O´Neal bol nedávno uvedený do Basketbalovej siene slávy a pri tejto príležitosti sa ocitol v centre pozornosti médií. Musel odpovedať na široké spektrum otázok a jedna z nich sa týkala aj toho, ako vníma jednotku tohtoročného draftu v NBA. Ben Simmons si podľa Shaqa zaslúži určite pozornosť.

Ako bolo už spomenuté, Ben Simmons si vyslúžil veľkú pochvalu od jedného z najdominantnejších basketbalistov, ktorý kedy hral v NBA. Podľa Shaqa je Simmons typom hráča, aký sa rodí raz za desaťročie. Najviac mu jeho herný štýl pripomína  LeBrona Jamesa. Toto porovnanie sa veľmi často spomína v súvislosti s týmto mladíčkom, veď skauti ho prirovnávali ku King Jamesovi dávno pred tým, ako vôbec odohral čo i len minútu v NBA. Zaujímavé je, že Ben a LeBron pred nejakým časom uzavreli dohodu a stali sa obchodnými partnermi. Bol to výsledok toho, že LeBron James si zobral Simmonsa pod svoje krídla. Možno aj jeho cenné rady pomohli Benovi v posledných rokoch tak zažiariť.

Shaq sa pridal ku chválam na osobu Simmonsa a určite to nesúvisí s tým, že obaja absolvovali svoje univerzitné pôsobenie v rovnakom tíme. Shaq aj Ben sú produktami školy LSU a ich úspech je dôležitý pre zlepšovanie kreditu tejto školy, čo v konečnom dôsledku uľahčí spraviť ľahšie nábor elitných hráčov z vysokej školy. Sú to jednoducho fakty, ktoré sa počítajú, nie každá univerzita si môže povedať, že dokázala vyprodukovať dvoch hráčov, ktorí sa stali jednotkami draftu do NBA.

Nepoznám síce všetkých, ktorí sa dostali do NBA v tohtoročnom drafte, ale môžem vás ubezpečiť, že môj chalan (Ben Simmons) si bude viesť naozaj dobre.,“ zmienil sa Shaq minulý týždeň keď navštívil Springfield. Ďalej dodal, že jeho pozornosť sa sústredí len na dvoch hráčov – Simmonsa a Ingrama. Shaq je presvedčený o tom, že Simmonsovi sa bude dariť, pretože pozná jeho hru dobre. Je pravidelným návštevníkom domácich basketbalových zápasov svojej alma mater – LSU a vôbec ho neprekvapilo, že si ho 76ers vybrali z prvého miesta tohtoročného draftu. 

Je typom hráča ako LeBron (James),“ povedal O´Neal. „Myslím tým, že LeBron má tú schopnosť, robiť hráčov okolo seba lepšími --- vytvára pre nich priaznivé pozície, nahráva im, robí proste všetky tie malé veci, ktoré vám dokážu zabezpečiť víťazstvo --- a Ben (Simmons) je presne ten istý typ hráča.“  

Ben Simmons sa podľa plánov vedenia Philadelphii 76ers má stať ústredným bodom celého systému, ktorý sa snažili budovať už niekoľko sezón. Do tímu má priniesť víťazného ducha, všestrannosť, svoje unikátne basketbalové IQ, dravosť. Jednoducho všetky vlastnosti, ktoré tak v tíme absentovali počas minulých rokov.
Pokiaľ sa jedná o iné aspekty hry, je veľmi ale naozaj veľmi inteligentný,“ hovorí na záver Shaq. „Hrá túto hru naozaj dobre !“

Počas letnej ligy sme mali možnosť vidieť premiéru Bena Simmonsa v oficiálnom NBA zápase. Síce sa nejednalo ešte o ostrý štart do sezóny, na internete nájdete veľké množstvo nádherných akcii, ktoré tento hráč vyprodukoval. Svedčí to len o tom, že všetci jeho fanúšikovia sa môžu pripraviť na to, že sa bude zápas čo zápas zlepšovať a tým prispievať k zlepšovaniu svojho tímu. Na druhej strane, tím Philadelphie 76ers je plný neokresaných diamantov, čiže hráčov, ktorí čakajú na svoju príležitosť predviesť svoje nesporné basketbalové umenie. Pätica Simmons – Sarič – Embiid – Okafor – Noel je toho jasným dôkazom.