Main Content

,,Bol to jednoducho čur**,'' povedal Barnes o svojom bývalom trénerovi

streda, 5. október 2016 11:21 | Autor: De Fa

,,Bol to jednoducho čur**,'' povedal Barnes o svojom bývalom trénerovi
,,Bol to jednoducho čur**,'' povedal Barnes o svojom bývalom trénerovi | zdroj: © TASR

Matt Barnes nikdy neoplýval veľkým talentom, avšak svoju cestu do NBA si tvrdo vybojoval. Okrem toho, že je to veľký pracant na ihrisku aj mimo neho, je známy tiež aj ako veľký búrlivák. Nedávno prezradil, prečo neznáša jedného zo svojich bývalých trénerov – Maurice Cheeksa.

Matt Barnes prežil strastiplnú cestu do NBA cez pôsobenie v nižších súťažiach ABA a D-League. Už tam si vybudoval reputáciu nie príliš chladnej hlavy, ale taktiež veľmi pracovitého a sebavedomého hráča. Do každého zápasu išiel s neuveriteľným zápalom a v každom súboji na palubovke dal zo seba všetko. Preto aj dostal šancu na najvyššej úrovni.

V jednom z rozhovorov sa Matt Barnes vyrozprával o svojom dávnejšom konflikte so svojim bývalým trénerom Mo Cheeksom. Tento incident sa udial v sezóne 2005-06, keď dostal šancu v drese Philadelphie 76ers.

Bo jednoducho č***k. Nenapadá ma žiadne iné slovo, ako by som to vysvetlil. Nebol vôbec v pohode,“ hovorí Barnes. „Jednoducho som ho nemal rád. Tak mi liezol na nervy, že aj dnes keby mi začal rozprávať také blbosti ako vtedy, dokázal by som mu dať facku. Nemôžem ho ani cítiť.

Barnes nezašiel hlbšie aby vysvetlil, prečo Cheeksa tak neznáša, ale spomenul si na jednu príhodu, na ktorú rád spomína.

V jeden deň som trénoval streľbu v telocvični. Bol som tam len ja a môj tréner streľby. Nikto iný tam nebol. Zrazu sa vrútil do telocvične on, bez jediného slova a začal kričať. ´Čo to tu vyvádzaš? Nebudeš mať možnosť takto tu strieľať.´ Prešiel týždeň či dva a niečo na mňa povedal. Úplne som vypenil a stratil nervy. Vyštartoval som po ňom, avšak Chris Webber ma našťastie chytil. Odvtedy to bolo medzi nami veľmi zlé.

Po krátkom 50-zápasovom pôsobení v tíme 76ers, sa Barnes nakoniec ocitol v tíme Golden State Warriors, kde odohral svoje nasledujúce dve sezóny. V decembri roku 2006, dostal šancu sa Cheeksovi odplatiť.

Pôsobil som v Golden State sezónu na to ako sa medzi nami odohral ten incident. Bolo to po prvý krát, čo som naozaj dostal priestor ukázať sa. Zopár chalanom v tíme som rozpovedal svoj príbeh s Cheeksom a taktiež som sa vyrozprával Donovi Nelsonovi (v tom čase trénerovi tímu). Doslova som mu povedal ´Naozaj neznášam tú osobu. Minulú sezónu bol proti mne naozaj zaujatý...´ a doslova som odohral celý zápas. V ten večer som zaznamenal hádam 26 či 28 bodov a hodil asi sedem trojok,“ spomína si radostne Barnes a pokračoval. „Po tom, čo som premenil úvodných pár striel, počul som ako na mňa Mo rozpráva somariny typu ´Oh môj bože, to bolo ale šťastie.´ Od toho okamihu ma to poriadne naštartovalo a bol som naozaj nabudený, ako nikdy pred tým. Odvtedy som neminul veľa striel a po každej premenenej strele som mu povedal, čo som mal vtedy na srdci. Po zápase som sa rozprával s chalanmi a oni mi povedali, že som ho úplne zarazil na lavičku....Každý mu hovoril ´Mo, sadni si na ten svoj zadok!´ bola to pre mňa určitá satisfakcia.

Matt Barnes má určite viacej príbehov, ktoré by stálo za zmienku a možno na sklonku jeho kariéry sa dočkáme veľmi zaujímavej autobiografie o tomto húževnatom hráčovi.

Zdroj: Art19 Podcast, Instagram