Main Content

CHL: Košice remizovali s Fribourgom. Pred odvetou sú v hre o postup

utorok, 4. október 2016 22:20 | Autor: TASR

CHL: Košice remizovali s Fribourgom. Pred odvetou sú v hre o postup
CHL: Košice remizovali s Fribourgom. Pred odvetou sú v hre o postup | zdroj: © TASR

Košice 4. októbra (TASR) - Hokejisti HC Košice remizovali v prvom zápase 16-finále Ligy majstrov so švajčiarskym tímom Fribourg-Gottéron 1:1.

 Domáci išli do vedenia v 16. minúte, keď presne namieril Nagy. Hostia sa vyrovnania dočkali v 55. minúte po presnom zásahu českého útočníka Romana Červenku. Odvetný zápas je na programe v utorok 11. októbra vo Fribourgu.

HC Košice - Fribourg-Gottéron 1:1 (1:0, 0:0, 0:1)

Góly: 16. Nagy (Šmach) - 55. Červenka (Rathgeb). Rozhodovali: Hradil (ČR), M. Novák – Korba, Smrek (všetci SR), vylúčení: 6:8 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 4446 divákov.

HC Košice: Kopřiva - Deyl, Vašíček, Dudáš, Šedivý, Michalčin, Šmach - Spilar, Suja, Nagy - Bicek, Boltun, Bartánus - Varga, Milý, Hričina - Klíma, Hruška, Bartoš

Fribourg-Gottéron: Conz - Picard, Rathgeb, Schilt, Stalder, Kienzle, Abplanalp, Maret, Chavaillaz - Pihlström, Červenka, Neukom - Schmutz, Neuenschwander, Rivera - Sprunger, Mottet, Ritola - A. Gustafsson, Chiquet, Loichat

Od úvodných minút sa hral v košickej Steel aréne hokej plný nasadenia i bojovnosti. Ako prví mali možnosť otvoriť skóre domáci, ale Spilar v 3. minúte zbytočne dlho váhal pred brankárom Conzom. Krátko na to Červenka overil pozornosť Kopřivu, ale ten sa nenechal zaskočiť. V 6. minúte si hostia vydýchli po nebezpečnom teči Suju, ktorý sa snažil usmerniť Deylovu strelu. Hostia onedlho úspešne ubránili prvé oslabenie a snažili sa o úvodný gól. Červenka sa ocitol v sľubnej pozícii, ale z ostrého uhla netrafil odkrytú bránku. V 16. minúte hrali domáci presilovku, Nagy sa predral cez obranu hostí a namieril presne - 1:0.

Aj druhá tretina bola najmä o bojovnosti a pozorných obranách. V 27. minúte si sľubnú pozíciu vypracoval košický obranca Dudáš, ale Conza neprekvapil. Na opačnej strane Kopřiva zmaril šancu Motteta v 30. minúte a úspešný nebol ani bez prípravy strieľajúci Spilar v 33. minúte. Bezgólové skóre druhej časti nezmenila ani kombinácia Spilara s Boltunom, ktorý zblízka neprekonal Conza.

V 43. minúte mali domáci 25-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale nevyužili ju. Prvý z dvojice vylúčených Roman Červenka sa vrátil z trestnej lavice, využil zaváhanie Deyla, ale jeho samostatný únik brankár Kopřiva zmaril. Český brankár sa vyznamenal aj v nasledujúcich minútach, keď úspešne "hasil" viacero chýb v obrane. V 50. minúte si poradil aj s pokusom Sprungera, ktorý strieľal osamotený spomedzi kruhov. V 55. minúte si domáci zle rozobrali hráčov pred vlastným brankárom, Rathgeb prihral osamotenému Červenkovi a ten pred odkrytou bránkou nezaváhal - 1:1. V ďalšom priebehu už diváci gól nevideli ani napriek šanciam Suju a Červenku.