Main Content

Real Madrid má v hľadáčiku len 20-ročný obrovský talent z Glasgowa

piatok, 30. september 2016 15:28 | Autor: Timotej Gašper

Real Madrid má v hľadáčiku len 20-ročný obrovský talent z Glasgowa
Real Madrid má v hľadáčiku len 20-ročný obrovský talent z Glasgowa | zdroj: © TASR

Mladý futbalista žiari v drese glasgowského klubu len pár týždňov, no už čoskoro by mohol škótsky veľkoklub opustiť, pretože záujem o neho prejavil samotný Real Madrid.

Moussa Dembélé sa narodil vo Francúzsku, no cela jeho rodina má korene z africkej krajiny Mali. Už ako 8-ročný sa pridal do mládeže PSG, kde strávil dlhých 8 rokov. Hlavné mesto Francúzska však opustil ešte v roku 2012, kedy bol „len“ členom kádru do 17 rokov.

Za vtedy 16-ročný talent zaplatil necelých 400 tisíc eur Fulham. Anglický klub patrí medzi najtradičnejšie kluby v krajine, no už dlhšie sa mu nedarí dostať sa medzi najužšiu futbalovú elitu. Na štadióne Craven Cottage však mladý Francúz dostal potrebný priestor na rozvoj, čo mohol zužitkovať aj pravidelným hracím časom v prvom tíme. V 64-dueloch nastrieľal 19 gólov a v lige si vybudoval potrebný rešpekt.

Jeho potenciál a kvalita nesmierne stúpali, no kontrakt v anglickým klubom sa krátil. Situáciu využil škótsky Celtic, ktorý mladíka získal zadarmo. Tím pod vedením známeho trénera Rodgersa prešiel v lete výraznou zmenou, ktorej veľkou súčasťou bol aj príchod Moussu Dembélého.

Reprezentant Francúzska do 21 rokov začal svoju kariéru v Celtic Parku naozaj štýlovo. Prvých 16 duelov mu prinieslo skvelých 12 gólov, čim dokázal svoj zázračný potenciál. Na vrchol ho ale vystrelil výkon proti Manchestru City v Lige majstrov. „Citizens“ odohrali so Škótmi šialenú prestrelku, ktorá napkon skončila hokejovým výsledkom 3:3. Hlavnou hviezdou nielen Celticu ale aj celého zápasu sa stal práve 20-ročný Dembélé, ktorý strelil 2 krásne góly a počas celého stretnutia patril k najaktívnejším na ihrisku.

V domácej súťaži sa v 6 dueloch dokázal trafiť 5 krát, čím svoj klub pomáha držať na samom vrchole tabuľky. „Sme veľmi radi a šťastní, že ho máme. Má nevídaný štýl hry a jeho dotyky s loptou sú naozaj zázračné,“ elebil svojho zverenca bývalý kouč Liverpoolu či Swansea, Brendan Rodgers pre 90min.com.

Po sérií úžasných výkonov sa okamžite spustila vlna špekulácií, ktorú vedie správa o záujme Realu Madrid. Britský plátok TheSun.uk píše, že mladík zaujal aj Arsenal Londýn a Bayern Mníchov, no takmer všetka pozornosť je upriamená „Los Blancos“, ktorí sa podľa informácií pokúsia mladíka získať už v zime. Hviezda posledných týždňov si však musí poriadne premyslieť potencionálny odchod do Madridu, kde by sa k hre tak ľahko nedostal. Ak by ale napokon k tomuto obchodu došlo, nového zamestnávateľa by tento nákup stál minimálne 20 miliónov eur.