Main Content

Bayern Mníchov chystá veľký nákup z Premier League

streda, 28. september 2016 11:32 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov chystá veľký nákup z Premier League
Bayern Mníchov chystá veľký nákup z Premier League | zdroj: © TASR

Bayern Mníchov chystá šokujúci nákup z Premier LeagueNemecký gigant je čoraz viac spojovaný s novou potencionálnou posilou, po ktorej pokukuje už dlhšiu dobu. Bavori už dokonca zisťovali dostupnosť tohto hráča a podľa plátku Sunday People by k transferu mohlo prísť už počas zimy.

Je v skutku neobvyklé, ak Angličana futbalovo vychováva portugalský klub. Reč je o nesmierne talentovanom mladíkovi menom Eric Dier, ktorý celý mládežnícky rast absolvoval v lisabonskom Sportingu. Spolu bol 22-ročný defenzívny futbalista členom portugalského veľkoklubu dlhých 12 rokov, počas ktorých odohral aj takmer celú jednu sezónu v A-mužstve.

Neobvyklý štýl hry a obrovský potenciál si všímalo viacero klubov, no vojnu napokon vyhral londýnsky Tottenham. Kohúti zaplatili v lete 2014 za vtedy len 20-ročného Diera 5 miliónov libier, no určite nemali ani tušenie, ako sa im tá investícia vráti.

Robustný a technicky nadaný stredopoliar respektíve defenzívny štít je jedným z najhlavnejších členov úspešnej generácie, ktorú klub z White Hart Line prežíva. Za dva roky má mladík za konte už takmer 100 štartov v bielo-modrom drese a v tejto sezóne bude svoj nevídaný dar ukazovať aj v milionárskej Lige majstrov.

Dôležitosť tohto hráča podporuje fakt, že v minulom ročníku chýbal len v jednom zápase a aj vďaka nemu sa Spurs umiestnili na 3.mieste, čo je ich historicky úspech.

Eric vykazuje progres, ktorý prirodzene láka záujem azda všetkých svetových veľkoklubov, no jeden vyčnieva z radu viac ako ostatné. Plátok Sunday People tvrdí, že Dier sa už v zime môže stať hráčom Bayernu Mníchov, kde ho plánuje zlákať hlavne nový kouč Carlo Ancelotti.

Taliansky tréner má podľa médií mladému Britovi poskytnúť široký herný priestor sa ponúknuť najlepšie podmienky pre futbalový aj osobnostný rozvoj. Podľa dostupných informácií už dokonca mali prebehnúť prvotné informačné diskusie, ktoré ale samozrejme nič neriešia.

Možný odchod z Londýna však môže skomplikovať fakt, že Dier má platný kontrakt až do roku 2021. Ak by ale k tomuto obchodu kývli všetky strany, Kohúti budú môcť klubovú pokladnicu navýšiť až o 40-50 miliónov eur.

O správe informoval portál 90min.com.