Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (28.5.2011)

sobota, 28. máj 2011 15:55 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (28.5.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (28.5.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Kloseho lákajú do Anglicka

Prvá špekulácia dňa sa týka nemeckého „bombardéra“ Miroslava Kloseho z Bayernu Mníchov. O Nemca s poľskými koreňmi sa vraj intenzívne zaujímajú kluby Premier League Everton a Tottenham. 32-ročný zakončovateľ pôsobí v Bayerne od roku 2007, avšak šancu v základnej zostave dostáva len veľmi sporadicky.

Canales a Schalke 04


Ostávame v Nemecku, kde si podľa tamojších médií úradujúci víťaz nemeckého DFB-Pokal  Schalke 04  vyhliadol svoju posilu v kádri madridského Realu. Konkrétne ide o mladučkú hviezdu Realu Sergia Canalesa. 20-ročný mladík odohral túto sezónu za Real iba 10 stretnutí a tak sa dá očakávať,  že nie je spokojný so svojou pozíciou v klube.  O Canalesa sa vraj zaujíma aj „žltá ponorka“ Villarreal C.F.

Vidal chce z Bayeru do Bayernu

Aj do tretice sa dnešná správa týka Bundesligy. Podľa vyjadrení agenta Artura Vidala z Bayeru Leverkusen by sa jeho klient rád „presťahoval“ do konkurenčného Bayernu Mníchov. Rodák z Chile je v Leverkusene viazaný zmluvou do leta 2012. Trhová cena 24-ročného hráča by sa mala pohybovať na úrovni 17 miliónov eur.

Arshavin out, Gervinho in

Posledná správa prišlo z Anglicka. Podľa médií je Arsene Wenger pripravný priviesť na Emirates Stadium  hviezdu Lille Gervinha, ale to len v prípade ak z klubu odíde Andrey Arshavin. O Arshavina má ako sme vás už informovali eminentný záujem Zenit Petrohrad a tak sa tento prestup môže veľmi ľahko zrealizovať. Cena Gervinha by sa mala pohybovať okolo  15 miliónov eur.