Main Content

Rooney pripravený opustiť Manchester United, píšu anglické média. Mourinho ich za to kritizuje

utorok, 27. september 2016 08:54 | Autor: Timotej Gašper

Rooney pripravený opustiť Manchester United, píšu anglické média. Mourinho ich za to kritizuje
Rooney pripravený opustiť Manchester United, píšu anglické média. Mourinho ich za to kritizuje | zdroj: © TASR

Dlhoročná opora Anglicka aj Manchestru United je podľa médií pripravená odísť z Old Trafford. Dostupné informácie dokonca tvrdia, že by Rooney mal zotrvať v Premier League a na konci kontraktu odísť do tímu veľkého rivala. S touto šokujúcou správou prišiel plátok Mirror.

Písal sa august 2004, keď Manchester United oznámil príchod len 18 ročného útočníka z Evertonu, za ktorého musel zaplatiť 37 miliónov eur. Za 12 rokov sa z Rooneyho vyformoval útočník svetovej extratriedy, ktorý okrem reputácie získal aj množstvo trofejí.

Rodák z Liverpoolu bol takmer každú sezónu hlavou oporou klubu a jeho góly často zachraňovali „Red Devils“ v tých najhorších situáciách. Vďaka temperamentu a víťaznej charizme začal Wayne nosiť aj kapitánsku pásku, ktorá mu už však nemusí dlho vydržať.

V posledných týždňoch sa pomerne často hovorí o klesajúcej forme anglického futbalistu, ktorá je často dokazovaná neúčasťou v základnej zostave. Fanúšikovia začínajú špekulovať, či má 30-ročný útočník stále nato, aby v kádri Červených diablov zastupoval rolu ťahúňa. Špekulácie o možnom konci rozprávky podporil aj víkendový šláger proti majstrovi z Leicestru, kde kapitán ostal len na lavičke náhradníkov a jeho miesto zaujal mladý talent Marcus Rashford.

Jose Mourinho si týmto ťahom urobil veľa nepriateľov, no väčšine tiež naznačil, kam bude smerovať počínanie Rooneyho v klube. Prvotné myšlienky o zimnom odchode však tréner United rýchlo zmietol zo stola. „Nemáme s Rooneym žiadne nezrovnalosti. Je to môj kapitán a kapitánom vždy ostáva či už je na ihrisku, alebo doma v posteli,“ povedal na tlačovke portugalský kouč.

„The Special One“ tiež nepriamo zaútočil na novinárov. „To sú tie médiá. Keby som posadil Rashforda, pýtali by sa prečo. Teraz som posadil Waynea a tiež si nedajú pokoj. Ja môžem do základnej zostavy vybrať len 11 hráčov, ktorí si to zaslúžia, to je všetko,“ ukončil interview nový tréner Manchestru United.

Ak by Rooney napokon predsa len musel Old Trafford opustiť, došlo by k tomu o necelé tri roky, tvrdí Mirror. V júni 2019 totižto končí hrajúcej legende kontrakt, čo by napriek veku chcelo využiť hneď viacero klubov. Ako najhlavnejší záujemca by mala vystupovať londýnska Chelsea, ktorá bude podľa informácií bojovať o jeho zisk už počas tejto zimy. Ak by ale nevyšiel „zradný“ prestup k „The Blues“, Rooney by mohol zamieriť do zámorskej MLS, tvrdia anglické médiá.

Rooney odohral v červenom drese už viac než 500 duelov a nech už situácia dopadne akokoľvek, navždy ostane jednou z najhlavnejších postáv v histórií Manchestru United.