Main Content

Spor Ibrahimovič – PSG: Kto komu dlhuje peniaze?

sobota, 24. september 2016 14:31 | Autor: Jakub Vaverka

Spor Ibrahimovič – PSG: Kto komu dlhuje peniaze?
Spor Ibrahimovič – PSG: Kto komu dlhuje peniaze? | zdroj: © TASR

Pred časom svetom médií otriaslo vyhlásenie, v ktorom Zlatan Ibrahimovič poznamenal, že jediné, čo mu chýba z PSG je jeho posledná výplata. Ukazuje sa však, že švédsky kanonier nemusí mať tak úplne pravdu.

Keď Zlatan Ibrahimovič dostal od novinárov nedávno otázku, či mu niečo chýba po odchode z parížskeho Parku Princov, rýchlo a promptne reagoval, že jediné, čo mu od PSG chýba je jeho posledná výplata. Ako však informuje denník​L'Equipe, ktorý má väčšinou z Ligue 1 informácie z prvej ruky, Švéd nemusí hovoriť úplnú pravdu.

Vedenie francúzskych šampiónov Parížu Saint- Germain má totiž tvrdiť, že nie oni Zlatanovi, ale samotný „Ibra“ im má dlhovať nemalú sumu peniazu plynúcu z platenia daní. Ibrahimovič vraj pri svojom letnom odchode do Manchestru United nevyrovnal s Parížanmi všetky pohľadávky vo výške niekoľko desiatok ba až stoviek tisíc eur.

Ukázalo sa totiž, že pri Ibrahimovičovom príchode v roku 2012 z AC Miláno klub za hráča zaplatil vysoké dane, ktoré však Švéd vedeniu nikdy nevrátil. Je možné, že vedenie PSG, ktoré rozhodne nemá finančné problémy, by celú vec nechalo tak, keby „veľkohubý“ Severan s balkánskymi koreňmi klub verejne nepotopil svojimi komentármi o nevyplatenom plate.

Ako býva v podobných prípadoch zvykom, pravda sa bude nachádzať niekde v strede. Je len otázkou času, kedy môžeme čakať na správy o nezaplatených daniach komentáre od samotného Zlatana Ibrahimoviča. Pravdupovediac, ani klub ani hráč však na tom nie sú tak, že by mali problém tomu druhému zaplatiť naraz aj niekoľko miliónov eur.