Main Content

Wayne Rooney dostal od Mourinha hanebnú prezývku

sobota, 24. september 2016 12:37 | Autor: Timotej Gašper

Wayne Rooney dostal od Mourinha hanebnú prezývku
Wayne Rooney dostal od Mourinha hanebnú prezývku | zdroj: © TASR

Mourinho je za kormidlom „Red Devils“ len pár mesiacov, no už stihol pre svoju hviezdu vymyslieť veľmi diskutabilnú prezývku, ktorá začala okamžite kolovať internetom.

Písal sa august 2004, keď Manchester United investoval 37 miliónov eur do vtedy len 18 ročného útočníka z Evertonu. Od tej doby však prešlo dlhých 12 rokov, počas ktorých sa z Roonyeho stal svetovo uznávaný útočník so statusom hrajúcej legendy „Red Devils.“

Pôsobenie na Old Trafford však nebolo vždy dokonalé. Počas zlých momentov či stagnujúcej formy musel útočník prijať množstvo kritiky a mnohokrát bol dokonca blízko prestupu. Plátok Daily Mail odhalil, ktorý tréner sa ho pokúšal zlákať a o aké kluby vlastne išlo.

Prvý pokus prišiel v rokoch 2010-2012, kedy aktuálne tréner United, Jose Mourinho, viedol madridský Real. Tento obchod však padol ešte na začiatku, no portugalský velikán sa nevzdával. Keď sa „The Special One“ ujal druhýkrát Chelsea, okamžite začal opätovný lov na hviezdu „Červených diablov“.

Aj z druhého pokusu získať húževnatého a bojovného strelca vyšiel kouč naprázdno, no napokon nemusel byť až tak nešťastný, keďže od tohto leta sa stal jeho trénerom.

V piatkovom vydaní plátku Daily Mail sa ale objavila správa, ktorá zaskočila viacero futbalových nadšencov. Známy žurnalista Rob Beasly v článku prezrádza, že v novej knihe Joseho Mourinha sa objaví aj prezývka, ktorú dal Rooneymu počas pôsobenia v Chelsea. „A prečo by sme vlastne nemohli podpísať „Fat Boy-a“? V preklade „Tučný chlapec“ okamžite vyvolal množstvo výsmechu, no aj kritiky na stranu trénera Mourinha.

Pravdepodobne však ide o žart, ktorý bývalý kouč Realu, Interu či Chelsea myslel v inom slova zmysle, keďže už dvakrát zlyhal pri pokuse o jeho podpis a je známe, že medzi anglickou legendou a jeho novým trénerom panujú dobré vzťahy.

Správu priniesol portál thesportbible.com.