Main Content

DeAndre Jordan môže v úvode sezóny potiahnúť svoj tím. Myslí si to aj jeho tréner

sobota, 24. september 2016 09:48 | Autor: De Fa

DeAndre Jordan môže v úvode sezóny potiahnúť svoj tím. Myslí si to aj jeho tréner
DeAndre Jordan môže v úvode sezóny potiahnúť svoj tím. Myslí si to aj jeho tréner | zdroj: © TASR

DeAndre Jordan bol jeden z členov olympionikov tímu USA, ktorý sa predstavil v Riu. Jeho účinkovanie sa dá považovať za úspešné, keďže si z Brazílie priniesol domov zlatú medailu. Po tomto úspechu jeho tréner tímu Los Angeles Clippers, Doc Rivers, čaká od svojho zverenca lepšie výkony.

DeAndre Jordan sa rozhodol prijať pozvánku do reprezentačného výberu Spojených štátov a zažiť jedinečnú atmosféru Olympiády. Po tom, čo sa Chris Paul a Blake Giffin cez leto zotavili zo zranení, ktoré ich limitovali počas minuloročnej sezóny a zmarili šancu na výraznejší úspech, si ich tréner Doc Rivers myslí, že D.J. tým, že strávil čas v tíme plných hviezd, môže zdvihnúť svoju úroveň hry na vyššiu úroveň a zvýšiť svoje sebavedomie.

Rovnakému názoru sa prikláňa aj redaktor Gary Washburn z denníka The Boston Globe, ktorý napísal, že v úvode sezóny môže práve DeAndre Jordan oplývať veľkou aktivitou a svojou energiou strhnúť svoj tím k prekvapivému štartu.

Doc Rivers zdieľa podobný názor a myslí, že tento impulz Dream Teamu by mohol dať záruku, že sa bude Jordan cítiť sebavedomejšie. „Teraz sám seba vníma ako hviezdu,“ povedal Rivers. „Aj napriek tomu, že bol vždy skvelý hráč, nemyslím si, že sa niekedy cítil tak ako teraz. Vždy bol vnímaný ako ten tretí v tíme a sám sa pasoval do postavenia ´role playera´ (hráča iba s určitou úlohou) vo viacerých smeroch. Teraz však pochopil, že je dobrý a zakaždým, keď ste v centre diania, ktoré sa točí okolo víťazstiev, je to pre vás dôležitý faktor. A myslím si, že teraz konečne DeAndre Jordan zažil ako chutí pocit víťazstva.

Na záver ešte Doc Rivers vyzdvihol svojho zverenca a naznačil tak, že je pre ich tím nenahraditeľný: „Zo všetkých hráčov, ktorí sú v tíme mám pocit, že je momentálne tá najdôležitejšia osoba pre nás.

DeAndre Jordan jednoducho cez letnú „prestávku“ ukázal, že patrí medzi najlepších centrov planéty. V porovnaní s najlepšími hráčmi sveta na podkošvej pozícii, dokázal dominovať v obranných činnostiach a dokonca sa nenechal zahanbiť ani v útoku, aj keď to pre neho nie je prirodzená úloha. Vo výbere USA začínal ako striedajúci hráč a aj napriek tomu, že DeMarcus Cousins je všeobecne považovaný za najuniverzálnejšieho podkošového hráča na svete, tak v medzinárodných zápasoch jeho tvrdosť a agresivita nenašla u rozhodcov pochopenie a spôsobovala mu problémy s faulami. DeAndre Jordan tak dostal viac priestoru na palubovke, ktorý naplno zúžitkoval a postupne počas turnaja dokázal vystriedať práve Cousinsa v základnej zostave tímu USA. Jeho zaradenie do základnej zostavy sa ukázalo ako jedno z kľúčových rozhodnutí pre zisk cenného kovu. Jeho defenzíva bola pre súperov často krát neprekonateľná prekážka a dokázal svoj tím podržať v dôležitých okamihoch, keď sa lámal zápas.

Hovorí sa, že Clippers je tím Chrisa Paula, lenže ten ešte počas svojej bohatej hráčskej kariéry nezažil žiaden výraznejší úspech. Preto aj v tomto ohľade by mohli nové skúsenosti Jordana a ich dobre fungujúca chémia zmeniť túto nelichotivú tímovú bilanciu a pod taktovkou Doca Riversa zažiť úspešnejšiu sezónu, ako bola tá minuloročná.