Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po víťazstve Česka nad USA

piatok, 23. september 2016 08:05 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po víťazstve Česka nad USA
Hlasy hráčov a trénerov po víťazstve Česka nad USA | zdroj: © TASR

Toronto 22. septembra (TASR) - Českí hokejisti zvíťazili vo svojom poslednom zápase A-skupiny Svetového pohára nad USA tesne 4:3 a v tabuľke obsadili nepostupové tretie miesto. Zámorskí hráči skončili bez výhry poslední.

hlasy po zápase (oficiálna stránka turnaja, idnes.cz):

Tomáš Plekanec, útočník ČR: "Je to pre nás dôležité víťazstvo. A som rád, že sme to zvládli a ukázali charakter mužstva. Ale znova sme robily chyby v obrane. Strácali sme puky, z čoho mal súper šance a tlak. Mrázek to opät výborne pochytal. Našťastie sme hrali obetavo a ubránili sme sa. Celý turnaj však hodnotím ako sklamanie. Chceli sme ukázať viac, ale prvé dva zápasy sa nám vôbec nevydarili. Je to škoda, mali sme na viac."

John Tortorella, tréner USA: "Nikto z nás nie je spokojný s tým, ako tento turnaj dopadol. Odchádzame z neho naprázdno, ale myslím si, že veľa hráčov do toho dalo naozaj srdce. Jednoducho sme ale nenašli cestu, ako vyhrať aspoň jeden zápas. Musíme teraz skrotiť emócie a dôkladne analyzovať, prečo sa to stalo."

Justin Abdelkader, útočník USA. "Táto prehra iba potvrdila to, čo nás trápilo počas celého turnaja. Robili sme príliš veľa chýb a súper to trestal. Na Svetovom pohári hrajú tí najlepší z najlepších a tak sme tvrdo platili za každé zaváhanie. Obliecť dres krajiny bola ale pre nás veľká česť."