Main Content

Z Hubočana sa v Marseille vyprofiloval kľúčový hráč defenzívy

pondelok, 19. september 2016 12:05 | Autor: TASR

Z Hubočana sa v Marseille vyprofiloval kľúčový hráč defenzívy
Z Hubočana sa v Marseille vyprofiloval kľúčový hráč defenzívy | zdroj: © TASR

Marseille 19. septembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Hubočan podal v nedeľňajšom šlágri 5. kola francúzskej Ligue 1 spoľahlivý výkon.

Obranca Olympique Marseille bol defenzívnou oporou svojho mužstva, ktoré s úhlavným rivalom Olympiquom Lyon uhralo na domácom štadióne bezgólovú remízu (0:0).

Provensálsky tím sa aspoň čiastočne rehabilitoval za minulotýždňovú prehru 2:3 v Nice, v ktorej súper vyzliekol do naha celú jeho defenzívu. Remíza s Lyonom naznačila zlepšenie v zadných radoch, ktoré uznal aj kouč Franck Passi. "Lyon má veľmi silné mužstvo schopné v každom zápase streliť gól. Teší ma, že sme udržali jeho nebezpečných ofenzívnych hráčov na dištanc, defenzíva mužstva bola našou silnou stránkou. Sami pritom môžeme ľutovať, že sme nepremenili niektoré vyložené šance, ale v konečnom dôsledku je remíza spravodlivá a my ju berieme," povedal Passi pre oficiálnu internetovú stránku klubu. Marseille patrí v tabuľke až 15. priečka, súperovi deviata.

Z pôvodne ľavého obrancu Hubočana sa vyprofiloval kľúčový muž centrálnej zadnej línie svojho mužstva. Po letnom príchode z Dinama Moskva mu tréner OM našiel miesto na stopérskom poste, kde od soboty 31-ročný slovenský reprezentant podáva spoľahlivé výkony. V piatich ligových kolách absolvoval "Hubo" kompletnú minutáž a videl dve žlté karty.