Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po šokujúcom víťazstve Tímu Európy nad USA

nedeľa, 18. september 2016 09:15 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po šokujúcom víťazstve Tímu Európy nad USA
Hlasy hráčov a trénerov po šokujúcom víťazstve Tímu Európy nad USA | zdroj: © TASR

Toronto 17. septembra (TASR) - Hokejový Svetový pohár v kanadskom Toronte odštartoval v sobotu senzačným víťazstvom Tímu Európa 3:0 nad favorizovaným mužstvom USA. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po stretnutí.

Hlasy (zdroje: TV Dajto a oficiálny portál podujatia):

Marián Gáborík, strelec víťazného gólu (zdroj TV Dajto): "Hrali sme od začiatku zodpovedne. Vytvárali sme si v kontrách prečíslenia a Jaro bol v bránke fantastický. Bol to kolektívny výkon. Odohrali sme dobre aj oslabenia a hoci nás prestrieľali, nemám pocit, že by mali nejako veľa šancí. Američania naopak prepadávali a my sme si okrem gólov vytvorili aj ďalšie príležitosti. Ale ako som zdôraznil, hrali sme ako jednotliaty tím a najmä veľmi zodpovedne. Je to výborné víťazstvo, teraz si oddýchneme a pozajtra idem proti Čechom."

Jaroslav Halák, muž zápasu: "Myslím si, že chlapci urobili v prvej tretine skvelú robotu a to bol základ úspechu. Postupom zápasu som získaval čoraz väčšiu pohodu a celé mužstvo hralo výborne."

Ralph Krueger, tréner Tímu Európa: "Toto naše víťazstvo vnieslo do turnaja určite zábavný moment. Samozrejme, pred nami sú ďalšie výzvy a týmto zápasom sme ešte nič nevyriešili."

Zach Parise, útočník USA: "Musíme na tento zápas zabudnúť, otriasť sa a pripraviť sa na ďalšie dva zápasy. V nich náš tiež nečaká nič veselé."

John Tortorella, tréner USA: "Snažili sme sa neustále o návrat do zápasu, ale akosi sme si nevedeli vytvoriť lepšie šance. Nedarilo sa nám to ani v úsekoch, keď sme mali viac z hry."