Main Content

Svetový pohár bude v znamení luxusu. Hokejistom môžu olympionici závidieť

sobota, 17. september 2016 16:35 | Autor: Dávid Lech

Svetový pohár bude v znamení luxusu. Hokejistom môžu olympionici závidieť
Svetový pohár bude v znamení luxusu. Hokejistom môžu olympionici závidieť | zdroj: © TASR

Zatiaľ čo na nedávnej Olympiáde sa športovci sťažovali na katastrofálne podmienky ubytovania a služieb, na hokejových reprezentantov na Svetovom pohári v Kanade čaká hotový luxus. Pozrite sa, na čo všetko sa môžu tešiť hokejové hviezdy.

Tzv. „Manuál Svetového pohára,“ na ktorom sú všetky možné predpisy pre výbavu jednotlivých účastníkov Svetového pohára sa dostal do rúk redaktorov českého denníka Šport, ktorý zverejnili na svojich webových stránkach. Podľa dostupných informácií tak na hokejistov čakajú červené koberce a doslova perfekcionizmus aj v najmenších detailoch, vrátane predpísanej dĺžky i šírky toaletného papiera.

NHL sľubuje turnaj, na ktorý sa bude ešte dlhé roky spomínať a to sa nemôže zaobísť bez profesionálnej organizácie. Obrat septembrového turnaja by sa mal vyšplhať na sumu 65 miliónov amerických dolárov a tak zámorská profiliga rozhodne má z čoho čerpať.

Obrovský dôraz sa kladie na potraviny, ktoré budú mať národné tímy k dispozícii na hoteloch. „Keď si hráči budú vyberať z ovocnej misy na hoteli a vykukne na nich prezrelý banán, môžu ho u čašníka reklamovať. V oficiálnych pokynoch totiž znie, že banány pre účastníkov akcie musia byť „nepríliš zrelé.“ Proste tak akurát,“ opisuje perfekcionizmus pri organizácii Svetového pohára web isport.blesk.cz.

A aký je samotný jedálniček? Je rozdelený do dvoch skupín – desiatové menu a hlavné menu. Hráči si môžu vyberať zo štyroch druhov polievok, troch druhov šalátov atď. Večerné menu je prispôsobené tomu, že večer na hokejistov čakajú náročné zápasy, preto ich čakajú ľahké jedlá ako grilované vykostené kuracie prsia či lososie filé. Medzi prílohami nájdete špagety či celozrnné penne cestoviny.

Hokejisti sa budú môcť napiť len z produktov oficiálnych partnerov t.j. vody Aquafina, Pepsi, Gatorade či originálnej kokosovej vody. Ak si budú chcieť odniesť kávu so sebou, musia si dať pozor, aby plastový kelímok nemal na sebe žiadnu značku – rovnako ako príbory.

Ukážkovo bude postarané aj o novinárov. Redaktori z každej krajiny budú mať vlastných press manažérov. Počas prípravných zápasov bolo nutnosťou ubytovanie v 5-hviezdičkovou hoteli a, samozrejme, každý hráč vrátane realizačného tímu mal mať k dispozícii vlastnú izbu. Hokejisti sú navyše za vystúpenie na Svetovom pohári platení. Finančne ohodnotení sú už od začiatku základných skupín. Niekoľko tisícok dolárov sa ujde aj trénerom.

Hokejový jedálniček na Svetovom pohári (zdroj: isport.blesk.cz):

Šaláty: rímsky, listový, špenátový, v ktorých sa nachádza mrkva, červená paprika, uhorka, huby, avokádo, vajíčko natvrdo
Mäso: grilované vykostené kuracie prsia, grilované lososie filé
Prílohy: opekané zemiaky, varené zemiaky, biela ryža, divoká ryža
Cestoviny: špagety, celozrnné penny, cestovinová ryža
Omáčky: paradajková s mletým mäsom, čerstvo nastrúhaný parmezán
Dochucovadlá: kečup, horčica, steaková omáčka, sójová omáčka, pikantná omáčka, maslo, soľ, čierne korenie
Káva/čaj: klasická, bezkofeinová, 2% mlieko, odtučnené mlieko, mandľové mlieko, smotana, med, citrón, biely a hnedý cukor, umelé sladidlo, javorový sirup, nastrúhané mandle, hrozienka
Dezerty: čokoládová a vanilková zmrzlina, nízkotučný a plnotučný grécky jogurt, čokoládová, karamelová a jahodová poleva
Pokyny: podávať formou švédskych stolov, vhodnejšie sú s obojstranným prístupom, šálky na kávu musia byť prístupné na každom nápojovom kiosku, bez loga, v bufete neznačkové do servítky zabalené strieborné príbory, pri vstupe antibakteriálni gél na ruky