Main Content

Hviezda kanadského výberu o Jágrovi: „Môžeme byť šťastní, že tu nie je“

piatok, 16. september 2016 16:30 | Autor: Dávid Lech

Hviezda kanadského výberu o Jágrovi: „Môžeme byť šťastní, že tu nie je“
Hviezda kanadského výberu o Jágrovi: „Môžeme byť šťastní, že tu nie je“ | zdroj: © TASR

Jaromír Jágr sa pred pár mesiacmi rozhodol neposilniť českú reprezentáciu pre septembrový Svetový pohár 2016. Táto správa potešila azda všetkých súperov našich západných susedov. S čoraz blížiacim sa turnajom sa ale ozývajú hlasy, že populárna „68“ bude v Toronte chýbať.

V 44 rokoch sa stále radí medzi najvýraznejšie hokejové osobnosti najlepšej hokejovej ligy sveta. Útočník Floridy Panthers, Jaromír Jágr, bude v novom ročníku opäť atakovať niekoľko rekordov zámorskej profiligy, no pred náročnou sezónou sa rozhodol šetriť sily a na Svetovom pohári 2016, kde sa majú stretnúť najlepší hokejisti sveta nenastúpi. Jeho prítomnosť by ale určite potešila celý hokejový svet, vrátane jeho súperov.

K neúčasti JJ68 na turnaji sa po novom vyjadril jeden z najskúsenejších hráčov kanadského výberu, Joe Thornton, ktorý poznamenal: „Myslím, že sem patrí a mal by na to. Bola by to zábava, keby nastúpil,“ cituje jeho slová web isport.blesk.cz.

Nedávny finalista Stanley Cupu vzdal svojmu dlhoročnému súperovi a konkurentovi obrovskú poklonu: „Zapadol by sem. Je fenomenálnym športovcom. To, čo predvádza vo svojom veku, je neuveriteľné. Môžmee byť vlastne šťastní, že tu nie je,“ poznamenal s typicky veselou náladou „Jumbo Joe,“ ktorý v 37 rokoch predvádza v NHL v drese San Jose Sharks naďalej vrcholové výkony a je taktiež adeptom na dosiahnutie hokejovej dlhovekosti.

K svojmu krajanovi sa počas rozhovoru so zámorskými médiami pridal aj spoluhráč rodáka z Kladna Aaron Ekblad: „Jasné, že by som ho tu chcel vidieť! Vlastne môžem byť rád, že tu nie je. Pretože je to veľmi dobrý hráč.“ Na otázku či by Jágr stačil na tempo turnaja, z ktorého chce vedenie NHL urobiť najlepší medzinárodný turnaj sveta, pohotovo odpovedal: „Robíte si zo mňa srandu? Samozrejme, že by to zvládol. Je to skvelý kamarát a úžasný spoluhráč. Vie spomaliť hru, nasadiť jej tempo, presne tak ako mu to v tej chvíli vyhovuje.

Jágr sa tak rozhodol definitívne ukončiť svoju reprezentačnú kariéru a v posledných rokoch kariéry bude pôsobiť už len na klubovej úrovni, čo je obrovská škoda pre medzinárodný hokej, ktorý by jeho účasť na vrcholových podujatiach určite privítal.