Main Content

Baráž medzi Austráliou a Slovenskom otvorí zápas Kyrgios - Martin

štvrtok, 15. september 2016 04:05 | Autor: TASR

Baráž medzi Austráliou a Slovenskom otvorí zápas Kyrgios - Martin
Baráž medzi Austráliou a Slovenskom otvorí zápas Kyrgios - Martin | zdroj: © TASR

Sydney 15. septembra (TASR) - Austrálska tenisová jednotka Nick Kyrgios a slovenská dvojka Andrej Martin nastúpia v piatok o 3.00 ráno SELČ proti sebe v úvodnej dvojhre barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára.

V druhom singli si na tráve v Ken Rosewall aréne zmerajú sily Bernard Tomic a slovenská jednotka Jozef Kovalík. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v metropole Nového Južného Walesu. Do sobotňajšej štvorhry so začiatkom o 5.00 SELČ nominoval austrálsky kapitán Lleyton Hewitt pár Sam Groth, John Peers. Kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř predbežne nahlásil dvojicu Igor Zelenay, Martin. Nedeľňajší program otvorí o 3.00 SELČ duel tímových tímových jednotiek Kyrgiosa, ktorý sa zotavil zo zranenia bedrového kĺbu a Kovalíka. V záverečnom singli by sa mali predstaviť Tomic s Martinom.

Slováci odcestovali do Sydney bez dvoch najlepších singlistov Martina Kližana a Lukáša Lacka, obaja sa ospravedlnili zo zdravotných dôvodov. Hlavným rozhodcom bude Španiel Javier Moreno, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Grékyňa Eva Asderakiová-Mooreová a Francúz Arnaud Gabas. Hrá sa s loptičkami značky Wimbledon Slazenger.

V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný zápas oboch tímov. Slováci budú po tretí raz za sebou bojovať o návrat medzi elitnú daviscupovú šestnástku, v ktorej naposledy účinkovali v roku 2006. Vlani prehrali v Gdyni s domácim Poľskom 2:3, pred dvomi rokmi podľahli v Chicagu favorizovanému tímu USA hladko 0:5. Austrálčania, ktorí sú s 28 titulmi druhou najúspešnejšou krajinou v Davisovom pohári, prehrali začiatkom marca v Melbourne s USA 1:3 a musia absolvovať záchranárske práce.

 

barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára

Austrália - SLOVENSKO

piatok: 3.00 Nick Kyrgios - Andrej Martin, Bernard Tomic - Jozef Kovalík

sobota: 5.00 Sam Groth, John Peers - Igor Zelenay, Martin

nedeľa: 3.00 Kyrgios - Kovalík, Tomic - Martin