Main Content

Ancelotti tvrdo kritizuje agentov: Pre mňa nie sú súčasťou futbalu

streda, 7. september 2016 10:23 | Autor: Jakub Vaverka

Ancelotti tvrdo kritizuje agentov: Pre mňa nie sú súčasťou futbalu
Ancelotti tvrdo kritizuje agentov: Pre mňa nie sú súčasťou futbalu | zdroj: © TASR

Taliansky tréner Carlo Ancelotti v lete zasadol na lavičku nemeckého šampióna Bayernu Mníchov. Bavori svoj tím vhodne doplnili, prišli Renato a Hummels. Čo sa však týka prestupového kolotoča, Talian nie je práve nadšený. Ťažké srdce má hlavne na agentov.

Hlavný tréner Bayernu Mníchov Carlo Ancelotti priznáva, že futbaloví agenti majú v súčasnom futbale obrovskú moc, takú, ktorá by im prislúchať nemala. V rozhovore pre Die Welt o tejto téme načrtol viac: „Najdôležitejšími vo futbale sú hráči, nie agenti alebo tréneri. Veľa klubov dáva futbalovým agentom až príliš veľkú moc.“

Ancelotti má na mysli predovšetkým magnátov medzi agentmi ako Mino Raiola alebo Jorge Mendes. Druhý menovaný napríklad na prestupe Paula Pogbu z Juventusu Turín do Manchestru United zinkasoval bonus vo výške 30 miliónov eur.  

Vo svojej biografii úspešný tréner prezradil, že keď trénoval Real Madrid, bol pod tlakom prezidenta Florentina Pereza, ktorý od neho požadoval, aby hrával Gareth Bale centrálnejšie. Bolo to na povel Walesanovho agenta Jonathana Barnetta.

 Veľa hráčov sa v súčasnosti až príliš spolieha na agentov. Napríklad útočník Romelu Lukaku, ktorého sa v lete snažil získať aj Bayern, v súvislosti s možným prestupom vždy hovoril, aby klub najprv jednal s jeho agentom. Ním nebol nik iný ako kontroverzný Mino Raiola.

Ancelotti s touto filozofiou nesúhlasí:  „Pre mňa nie sú súčasťou futbalu, futbalového biznisu. Sú ňou skôr ľudia, ktorí míňajú peniaze, aby mohli zápasy sledovať na štadióne alebo pred televízorom. Jednám priamo so svojimi hráčmi a verím, že ak budú mať nejaký problém, pôjdu za mnou a nie za svojimi agentmi.“