Main Content

Davis Cup: Austráčania nominovali na Slovensko

utorok, 6. september 2016 06:05 | Autor: TASR

Davis Cup: Austráčania nominovali na Slovensko
Davis Cup: Austráčania nominovali na Slovensko | zdroj: © TASR

Sydney 6. septembra (TASR) - Dvaja najlepší austrálski tenisti Nick Kyrgios a Bernard Tomic nechýbajú v nominácii na barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára proti Slovensku (16. - 18. septembra na tráve v Sydney).

Kapitán Lleyton Hewitt zaradil do tímu aj deblového špecialistu Johna Peersa a delovo podávajúceho Samuela Grotha. Ak by niektorý z kvarteta vypadol, pripravení budú John Millman a James Duckworth.

"Proti Slovensku musíme bezpodmienečne vyhrať, aby sme aj v budúcom roku účinkovali vo svetovej skupine. Som presvedčený o tom, že všetci chlapci sú zapálení hrať za svoju krajinu a vybojovať pre Austráliu miestenku medzi daviscupovou elitou. Bernard a Nick sa pevne udomácnili v najlepšej svetovej dvadsiatke. Sam v uplynulých dvoch rokoch dokázal, že je platnou súčasťou daviscupovej reprezentácie. Je veľká výhoda, ak máte v tíme deblového špecialistu, akým je John Peers. Som veľmi rád, že do širšieho kádra môžem zaradiť aj Duckwortha a Millmana. Obaja podali na US Open výborné výkony a dodajú nášmu tímu veľa flexibility," povedal Hewitt pre oficiálnu stránku Austrálskej tenisovej federácie.

Nad účasťou Kyrgiosa v zápase so Slovenskom visí otáznik. Šestnásty hráč svetového rebríčka ATP pre zranenie ohýbača bedrového kĺbu skrečoval zápas 3. kola dvojhry proti Ukrajincovi Iľjovi Marčenkovi na US Open. Slovenský kapitán Miloslav Mečíř oznámi nomináciu na Austráliu v utorok o 11.00. Hewitt predpokladá, že v nej bude figurovať aj Lukáš Lacko, ktorý obľubuje trávnatý povrch.

"Ešte nikdy sme nehrali proti Slovensku. Súper však má vo svojom strede nebezpečných hráčov, akými sú Martin Kližan či Lukáš Lacko. Ak chceme uspieť, chlapci musia predviesť svoj najlepší tenis. Pre našich hráčov bude určite veľká inšpirácia, že nastúpia v aréne nesúcej meno slávneho austrálskeho daviscupového reprezentanta Kena Rosewalla," dodal Hewitt.