Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (26.5.2011)

štvrtok, 26. máj 2011 20:10 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (26.5.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (26.5.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Falcao do Londýna

Najnovšie správy sa týkajú portugalského FC Porto a konkrétne kolumbijského útočníka Radamela Falcaa. Podľa nich do Portugalska prišli dve ponuky z Londýna na najlepšieho strelca uplynulej sezóny Európskej ligy. Zástupcovia Tottenhamu a Arsenalu vraj podali ponuky vo výške 30 miliónov eur. 25-ročný útočník vyhral s FC Porto Európsku ligu, v ktorej zaznamenal 17 presných zásahov.

Liverpool hľadá posily

Aj ďalšia dnešná informácia prichádza z Britských ostrovov. Podľa nej sa Liverpool zaujíma o ľavého obrancu škótskeho Celticu Emilia Izaguirreho. The Reds už dlhšie hľadajú hráča na ľavý kraj obrannej rady a Izaguirre sa javí ako jeden z hlavných kandidátov. O 25-ročného obrancu sa vraj zaujímajú aj iné kluby z Premier League a to Manchester United, Aston Villa a Arsenal.

Nistelrooy späť do La Ligy

Čoraz častejšie sa hovorí aj o „sťahovaní“ holandského veterána Ruuda van Nistelrooya, o ktorého má eminentný záujem španielska Malaga. 34-ročný Nistelrooy už v La Lige pôsobil, keď svojho času obliekal dres madridského „bieleho baletu“. Malaga obsadila v uplynulej sezóne v Španielsku jedenástu pozíciu.

Reto Ziegler posilou Juventusu

Už druhou posilou sa toto leto môže pochváliť Turínsky Juventus. Po Pirlovi sa hráčom „starej dámy“ stal aj Reto Ziegler zo Sampdorie. Krajný obranca podpísal kontrakt na 4 roky. Švajčiar pred pobytom v Sampdorii pôsobil v Hamburgu, Wigane, Tottenhame a Grasshoppery.