Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (25.5.2011)

streda, 25. máj 2011 17:09 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (25.5.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (25.5.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Gael na odchode ?

Prvá dnešná správa pochádza z ostrovov, podľa ktorej chce Gael Clichy opustiť londýnskych kanonierov! Kontrakt francúzskeho reprezentanta znie do leta 2012 a ak s nim Arsenal v lete nepodpíše novú zmluvu je dosť pravdepodobný jeho odchod. O Clichyho sa vraj zaujímajú anglické konkurenčné tímy na čele s  Liverpoolom, Manchestrom City ale aj Bayern Mníchov a predovšetkým Inter Miláno.

Pirlo v „starej dáme“

Taliansky reprezentant Andrea Pirlo sa sťahuje zo San Sira. Majster sveta z roku 2006 podpísal 3-ročný kontrakt s Juventusom Turín. Pirlo pôsobil v Miláne od roku 2001. O prestupe stredopoliara sa špekulovalo už dlhšiu dobu no kluby tieto informácie popierali.
Až včera sa tento transfer potvrdil oficiálne.

Prince zostáva na San Sire

Aj ďalšia správa sa týka Serie A a nového majstra AC Miláno. Ten oficiálne oznámil, že sa dohodol na prestupe ghanského reprezentanta Kevina-Prince Boatenga. 24-ročný Boateng  bol v uplynulej sezóne na San Sire len na hosťovaní z Janova. Odstupné za Boatenga by sa vraj malo pohybovať na úrovni 7 miliónov eur.

Canales do „žltej ponorky“?

Posledná transferová špekulácie priletela z španielskej La Ligy. Podľa informácií tamojších médií má Villarreal veľký záujem o mladíka z Realu Madrid Sergia Canalesa. Predstavitelia Villarrealu sú vraj ochotní za mladý talent zaplatiť odstupné vo výške 10 miliónov eur.