Main Content

Analýza zápasov Roland Garros: Stredajšie zápasy (IV.)

utorok, 24. máj 2011 19:52 | Autor: M M

Analýza zápasov Roland Garros: Stredajšie zápasy (IV.)
Analýza zápasov Roland Garros: Stredajšie zápasy (IV.) | zdroj: MM pre Šport7, foto SITA

Štvrtý hrací deň sa na parížskych dvorcoch rozbehnú zápasy druhého kola. V mužskej časti pavúka sa bude hrať prvých 16 zápasov. My vám prinášame analýzu troch z nich.

Kei Nišikori (59-JAP) – Serhij Stachovskyj (31-UKR)
Štart: streda, 25. mája, o 11:00

Najvyššie postavený tenista v japonskej histórii, Kei Nišikori, vyzve bratislavského rodáka Serhija Stachovského.
Japonský tenista už vyrovnal svoje maximum z parížskych dvorcov, keď tu v roku 2009 a 2010 hral druhé kolo. Tento rok môže svoje postavenie ešte vylepšiť. Púť začal v prvom kole víťazstvom nad Tajvančanom Luom hladko 3:0 (6:1, 6:3, 6:4). Stachovskyj mal miernejšie problémy s domácim kvalifikantom Davidom Guezom, keď v prvý set stratil v tajbrejku ku 7. Ďalšie tri už vyhral pomerom 6:3. Obaja súperi odohrali svoje zápasy už v nedeľu.

Pre oboch aktérov to bude prvé vzájomne meranie síl. Väčšie šance dávame mladému Japoncovi, antuka by mu mala svedčať oveľa viac.

Náš tip: Kei Nišikori vyhrá (1,58)


  Dôvera: 90 % 


Roger Federer (3-SUI) - Maxime Teixeira (WC, 181-FRA)   
Štart: streda, 25. mája, nie o  11:00

Svetová tenisová trojka, Švajčiar Roger Federer, vyzve na súboj druhého kola domáceho 22-ročného Maxima Teixeiru, hráča s divokou kartou (WC).

Už dávno nebol slávny “Fedex“ v pozícii až tretieho najvážnejšieho kandidáta na grandslamový titul. Tento raz na French Open tomu tak je. V prvom kole si poradil pomerne hladko so Španielom Felicianom Lópezom 6:3, 6:4, 7:6 (k 3). No López, hoci je Španiel, nie je antukár.

Maxime Teixeira si v prvom kole poradil s ďalším domácim držiteľom divokej karty, s Vincentom Millton, no ale až v päť setovej btike (vyhral 6:2, 5:7, 6:7 (4), 6:4, 6:1). Momentálne pomerne neznámy 181. hráč rebríčka ATP má na svojom konte jedno challangrové víťazstvo. Začiatkom apríla tohto roku vyhral v Saint-Brieuc nad Benoîtom Paireom 2:0. Zverenec Bianchio Pabla štartuje vôbec na svojom prvom Grand Slame kariéry.

Pre Federera bude Teixeira veľká neznáma, preto tipujeme, že Francúz zvíťazí v hendikepe +10,5. Federerovi sa už párkrát stalo, že skoro “pukol“  neznámym. Aj Tomáš Berdych by vedel rozprávať...

Náš tip: Maxime Teixeira zvíťazí v hendikepe +10,5

  Dôvera: 70 % 


David Ferrer (7-ESP) – Julien Benneteau (81-FRA)

Štart: streda, 25. mája, nie pred 12:30

Ďalší z domácich hráčov, Julien Benneteau, vyzve v druhom kole Španiela Davida Ferrera.

Turnajová sedmička zo Španielska zdolala v úvodnom dueli Fína Jarkka Nieminena hladko 6:3, 6:3, 6:1. V zápase jasne dominoval, dnes by sa dal očakávať podobný scenár. Navyše má aj dobrú formu, v Barcelone si zahral finále, kde podľahol “kráľovi antuky“ Nadalovi. Je známy aj vďaka svojej ohromnému fyzickému fondu, dokáže obehať aj zdanlivo stratene loptičky.
185 cm vysoký Francúz vyradil v prvom kole Rui Machada z Portugalska. Po tom, čo v prvom sete ťahal za kratší koniec 4:6, v ďalšom priebehu ukázal rapídne zlepšenú hru a dominoval 6:1, 6:2 a 6:0.

Ak však nazrieme do štatistiky vzájomných zápasov, tak zistíme, že Benneteau vedie 3:2. Jedno jeho víťazstvo pochádza práve z druhého kola French Open. V roku 2004 tu vyhral 3:1 (6:3, 1:6, 6:2, 7:5). Avšak dnes by sa malo potvrdiť, že dvakrát do tej istej rieky nevkročíš. Tipujeme, že Julien Benneteau vyhrá v hendikepe +9,5.

Náš tip: Julien Benneteau vyhrá v hendikepe +9,5 (1,80)

  Dôvera: 70 %