Main Content

LeBron James sa konečne stane najlepšie zarábajúcim hráčom sveta. Dorovnal legendy

nedeľa, 21. august 2016 11:37 | Autor: De Fa

LeBron James sa konečne stane najlepšie zarábajúcim hráčom sveta. Dorovnal legendy
LeBron James sa konečne stane najlepšie zarábajúcim hráčom sveta. Dorovnal legendy | zdroj: © TASR

Už len jedna sprava by mohla basketbalovú verejnosť šokovať viac ako prestup Kevina Duranta do Golden State Warriors. Tou správou by bol opätovný odchod LeBrona Jamesa z Clevelandu Cavaliers. King James ako znie jeho prezývka už od jeho vstupu do NBA, spolu so svojim agentom veľmi dlho rokovali o novom možnom kontrakte, ktorý by uspokojil obe strany. Dohoda nakoniec pred par dňami uzrela svetlo sveta.

LeBron James nakoniec spolu so svojim dobrým kamarátom a zároveň agentom Richom Paulom "upiekli" so svojim doterajším zamestnávateľom Clevelandom Cavaliers dohodu, ktorá znie na tri roky a 100 miliónov dolárov. James sa tak stane najlepšie plateným hráčom v NBA po prvý raz vo svojej kariére, pričom prvý rok jeho "výplata" bude na hranici 31 miliónov a dokonca 33 miliónov dolárov, ktoré zinkasuje v sezóne 2017/18 bude najviac v histórii NBA.

James doteraz podpisoval s Clevelandom Cavaliers zmluvy na 1+1, čiže dvojročné zmluvy s hráčskou opciou na druhy rok, čím si zachoval flexibilitu v prípade neočakávaných zmien alebo práve na situáciu aby mohol využiť najvhodnejší okamih na podpis svojej veľkej zmluvy.


Viac fotiek vo fotogalérii

Samotný hráč k samotnej udalosti podal aj vyhlásenie."Jednoducho vám chcem všetkým oznámiť, že som sa dohodol s Clevelandom Cavaliers, mojim materským klubom. Nedokázal by som byť viac nadšený z tejto situácie ako som teraz, obhájiť našu korunu, obhájiť náš titul. Všetci vieme, že minulý rok bol magický, inšpirujúci --- bola to neuveriteľná sezóna. Neviem sa dočkať kedy opäť ako celok budeme spolu --- tím, organizácia, avšak najviac záleží na tom aby sme boli všetci na jednej lodi aj s fanúšikmi. Bez vás ľudkovia, bez vašej vášne a odhodlania, by sme nikdy nedosiahli to, čoho sme dosiahli v minulej sezóne. Som vo vytržení. Neviem sa dočkať, kedy uvidím svojich chlapcov. Neviem sa dočkať, kedy budeme opäť spolu vo farbách vínovej a zlatej a byť opäť všetci pohromade. A konečne sa môžeme sústrediť na J.R-a (Smitha). Už je najvyšší čas.

LeBron James sa tak stal len tretím basketbalistom v histórii NBA, ktorý zinkasuje za rok viac ako 30 miliónov dolárov. Ocitne sa tak v elitnom klube po boku Michaela Jordana a Kobeho Bryanta.