Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (24.5.2011)

utorok, 24. máj 2011 19:24 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (24.5.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (24.5.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Agüero chce odísť

Útočník španielskeho futbalového klubu Atletico Madrid Sergio Agüero chce vraj v lete opustiť červeno-biely dres. Informoval o tom na svojom twittery. Cena na trhu za reprezentanta Argentíny sa pohybuje okolo 36 miliónov eur. Do boja o zaťa Diega Maradonu sa zrejme pustia španielsky giganti, ale nedá sa vylúčiť ani snaha Manchesterských City, či iných veľkoklubov z Premier League vrátane FC Liverpool.

Viac o Agüerovi si prečítajte v našom špeciálnom článku tu.

Theo Jannsen do Amsterdamu

Ďalšia novinka prišla z holandskej Erdivisie. Týka sa nového majstra Ajaxu Amsterdama, ktorý sa dohodol na výške odstupného za Theo Jannsena z Twente Enschede. Kreatívny záložník sa sťahuje do Amsterdamu za 3,5 milióna eur. Holanďan podpísal s Ajaxom zmluvu do roku 2013 s opciou na jeden rok.

Piotr novou posilou Sevilly

Španielsky prvoligový klub FC Sevilla oficiálne uviedla, že novou posilou tímu je Piotr Trochowski. Nemecký reprezentant prichádza do La Ligy z Bundesligy, konkrétne z mužstva Hamburger SV. 27-ročný Nemec podpísal zmluvu na 5 rokov.

Demierel na odchode z Turecka

Turecký reprezentačný brankár Volkan Demirel sa údajne objavil na zozname možných posíl milánskeho AC. Demirel je však momentálne viazaný zmluvou vo Fenerbahce Istambul. Jeho kontrakt z Fenerbahce je platný do roku 2013. Na San Sire by mal zvádzať súboj o post jednotky medzi troma žrďami s Abbiatim.