Main Content

GM Šatan sa čertí: „Žiadny iný účastník SP podobné problémy nemá“

sobota, 13. august 2016 14:09 | Autor: Dávid Lech

GM Šatan sa čertí: „Žiadny iný účastník SP podobné problémy nemá“
GM Šatan sa čertí: „Žiadny iný účastník SP podobné problémy nemá“ | zdroj: © TASR

Generálny manažér tímu Európy pre septembrový Svetový pohár 2016 Miroslav Šatan sa dostal do menších problémov a cíti sa ukrivdený.

Tŕňom v oku bývalého slovenského reprezentanta, ktorý bol poverený manažovaním tímu Európy pre septembrový Svetový pohár. Spoločná príprava všetkých ôsmich účastníkov turnaja má začať 4.septembra, čo Miroslavovi Šatanovi robí značné vrásky na tvári.

Krátko predtým sa totiž uskutoční olympijská kvalifikácia, ktorej sa zúčastní zhruba polovica reprezentantov z tímu Európy. „Nie je to optimálna situácia, žiadny iný účastník Svetového poháru podobné problémy nemá,“ cituje slová 41-ročného rodáka z Topoľčian web nhl.cz.

Držiteľ kompletnej slovenskej medailovej zbierky z MS v hokeji naráža na záver olympijskej kvalifikácie pre ZOH 2018. „Kvalifikácia končí 3. septembra, príprava na Svetový pohár začína hneď ďalší deň. Asi sa o tom príliš nepremýšľalo, pre nás je to ale komplikácia.“ Po ukončení kvalifikácie sa totiž hráči budú musieť čo najskôr presunúť do kanadského Quebecu.

Kvalifikáciu bude hrať polovica kádra. Ak dôjde k zraneniu, bude to mať vplyv na nomináciu, 4. septembra sa k tímu pripoja len slovenskí a švajčiarski hráči, tí ďalší o deň neskôr. Verím, že sa nič nečakaného nestane a čo najskôr budeme kompletní.“ Faktom ale ostáva, že na prípravu na Svetový pohár budú mať hráči výberu Európy menej času. Budú navyše omnoho viac vyťažení kvôli reprezentačným povinnostiam.

V médiách sa už viackrát šuškalo o nízkej motivácii hráčov obliekať dres Výberu Európy, ktorý Šatan skladal spoločne s pomocou Petra Bondru a Václav Nedomanský. Ako tréner tím povedie Ralph Krueger, ktorému bude asistovať Paul Maurice. Šatan ale nepochybuje o sile i motivácii svojho celku: „Hráči sú profesionáli. Náš tím bude plný veľkých a zvučných mien. Myslím, že nepôjdu do zápasov len preto, že to musia odohrať. Na ľade určite nechajú všetko. Verím, že budeme príjemným prekvapením turnaja.

Nominácia Výberu Európy:

Brankári: Frederik Andersen, Jaroslav Halák, Thomas Greiss
Obrancovia: Zdeno Chára, Christian Ehrhoff, Roman Josi, Luca Sbisa, Dennis Seidenberg, Andrej Sekera, Mark Streit
Útočníci: Pierre- Edouard Bellemare, Mikkel Boedker, Leon Draisaitl, Marián Gáborík, Jannik Hansen, Marián Hossa, Anže Kopitar, Nino Niederreiter, Frans Nielsen, Tobias Rieder, Tomáš Tatar, Thomas Vanek, Mats Zuccarello

Na výber generálneho manažéra Miroslava Šatana čakajú pred Svetovým pohárom 2016 tri prípravné zápasy:
8. september: Výber Európy – Výber Severnej Ameriky (v Quebecu)
11. september: Výber Európy – Výber Severnej Ameriky (vo Washingtone)
14. september: Výber Európy – Švédsko (vo Washingtone)