Main Content

Ovečkinova účasť na SP ohrozená. Hviezdny Rus upokojuje fanúšikov

sobota, 13. august 2016 12:06 | Autor: Dávid Lech

Ovečkinova účasť na SP ohrozená. Hviezdny Rus upokojuje fanúšikov
Ovečkinova účasť na SP ohrozená. Hviezdny Rus upokojuje fanúšikov | zdroj: © TASR

Hokejový svet obletela správa o zranení Alexandra Ovečkina, ktoré môže výrazne ohroziť účasť hviezdneho Rusa na septembrovom Svetovom pohári 2016.

30-ročný krídelník Washingtonu Capitals sa v plnom prúde pripravuje na novú sezónu 2016/2017, ktorej v septembri predchádza dlho očakávaný turnaj Svetový pohár 2016. Účasť moskovského rodáka na hviezdne obsadenom šampionáte je ale podľa viacerých ruských zdrojov ohrozená.

Ruský web sport-express.ru prišiel nedávno s informáciou, že Alexander Ovečkin sa počas tréningu zranil v dolnej časti tela a doba jeho rekonvalescencie by mohla trvať zhruba tri týždne. Draftová jednotka z roku 2004 by tak zrejme nestihla prípravný kemp Ruska pre Svetový pohár a v ohrození by bola aj jeho samotná účasť na turnaji.

Web thehockeynews.com zároveň citoval slová čerstvého víťaza Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca ligy: „V túto chvíľu pokračujem v príprave na sezónu. Ešte pilnejšie než obvykle, pretože už čoskoro nás čaká zraz s národným tímom. Vôbec neviem odkiaľ na to ten novinár prišiel,“ reagoval na špekulácie ohľadom svojho zranenia.

Slová o svojom zranení dementoval aj na sociálnej sieti Instagram, kde zverejnil video tréningu na ľade, na ktorého konci vzápätí dodal: „Ľudia, neverte všetkému, čo sa povie. Mier.

Ovečkin zožal s ruskou reprezentáciou na medzinárodnej scéne radu úspechov. S Ruskom získal trikrát zlatú medailu (2008, 2012 a 2014), dvakrát získal striebro (2010 a 2015) a trikrát získal bronz (2005, 2007 a 2016). V septembri sa pokúsi o ďalší zisk medaily v konkurencii ďalších siedmich tímov.