Main Content

Švédsko už pozná svojho kapitána na SP 2016 (+NOMINÁCIA)

piatok, 12. august 2016 08:05 | Autor: TASR

Švédsko už pozná svojho kapitána na SP 2016 (+NOMINÁCIA)
Švédsko už pozná svojho kapitána na SP 2016 (+NOMINÁCIA) | zdroj: © TASR

Štokholm 12. augusta (TASR) - Útočník Henrik Zetterberg bude kapitánom Švédska na septembrovom Svetovom pohári v hokeji. O vymenovaní kapitána švédskeho tímu informoval Zettebergov klub Detroit Red Wings na svojej oficiálnej stránke.

Zetterberg je od roku 2012 kapitánom aj vo svojom klube a vymenovanie za kapitána národného tímu vzal s pokorou. "Je to pre mňa niečo špeciálne byť kapitánom takéhoto tímu. Som poctený. Je to niečo, čo si budem navždy pamätať," uviedol Zetterberg. V predbežnej nominácii "troch koruniek" sú iba štyria pamätníci Svetového pohára 2004. Okrem Zetterberga sú nimi bratia Sedinovci a brankár Lundqvist. Švédi sa základnej B-skupine stretnú s Ruskom, Fínskom a výberom mladých severoamerických hviezd.

 

Predbežná nominácia Švédska na SP:

Brankári: Henrik Lundqvist (New York Rangers/NHL), Jacob Markström (Vancouver Canucks/NHL)

Obrancovia: Oliver Ekman-Larsson (Arizona Coyotes/NHL), Victor Hedman (Tampa Bay Lightning/NHL), Niklas Hjalmarsson (Chicago Blackhawks/NHL), Erik Karlsson (Ottawa Senators/NHL), Niklas Kronwall (Detroit Red Wings/NHL), Anton Stralman (Tampa Bay Lightning/NHL)

Útočníci: Nicklas Bäckström (Washington Capitals/NHL), Loui Eriksson (Boston Bruins/NHL), Filip Forsberg (Nashville Predators/NHL), Gabriel Landeskog (Colorado Avalanche/NHL), Daniel Sedin, Henrik Sedin (obaja Vancouver Canucks/NHL), Alexander Steen (St. Louis Blues/NHL), Henrik Zetterberg (Detroit Red Wings/NHL)