Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (23.5.2011)

pondelok, 23. máj 2011 18:09 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (23.5.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (23.5.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Cahill na predaj

Podľa informácií anglických bulvárnych denníkov je Bolton Wanderers ochotný predať svoju najväčšiu hviezdu stopéra Garyho Cahilla. O služby 25-ročného Angličana sa už dlhšie zaujímal najmä londýnsky Arsenal. Teraz sa však do boja o jeho služby zapojili aj manažéri Liverpoolu a Manchesteru City.

Cesc a Eastlands

Ďalšia správa z Ostrovov sa týka kapitána kanonierov Cesca Fabregasa, podľa ktorej sa ho v lete pokúsi prilákať do svojich radov konkurenčný Manchester City. City je vraj ochotné podať za Španiela ponuku vo výške 58 miliónov libier. Boj o Fabregasa nevzdáva ani Barcelona a Real Madrid.

Ottl odchádza z Bavorska

Nemecký futbalový klub Herta Berlín oficiálne oznámila, že podpísala zmluvu s 26-ročným Andreasom Ottlom. Zmluva znie na 3 roky. Ide o bezplatný transfer keďže nemeckému futbalistovi skončila zmluva v mníchovskom Bayerne a novú sa rozhodol nepodpísať. V Berlíne sa stretne aj so svojimi ex-spoluhráčmi  z Bayernu a to s Tomasom Kraftom a Christianom Lellom.

„Dlháň“ na odchode z Londýna

Posledná informácia sa týka dánskeho reprezentanta Nicklasa Bendtnera, ktorý si podľa vyjadrení jeho otca hľadá nový klub. Mladý útočník dostával uplynulú sezónu na Emirates Stadium  veľmi málo priestoru a tak sa vraj rozhodol k odchodu. O Bendtnera sa zaujímajú viaceré kluby z Premiere League, ale aj z nemeckej Bundesligy. Už dávnejšie sa hovorilo o záujeme Bayernu Mníchov.