Main Content

Crowder tvrdí, že Kevin Durant sa nezachoval férovo

streda, 27. júl 2016 11:52 | Autor: De Fa

Crowder tvrdí, že Kevin Durant sa nezachoval férovo
Crowder tvrdí, že Kevin Durant sa nezachoval férovo | zdroj: © TASR

Pred nedávnom sa odohrala doslova bitka medzi tímami o služby Kevina Duranta. Súčasťou lanárenia najžiadanejšieho voľného hráča, ktorý bol dostupný na trhu, bola aj prítomnosť mnohých legiend a ich príhovorov k samotnému hráčovi. Jae Crowder prezradil, že ho dosť šokovalo, keď sa Kevin Durant nakoniec upísal tímu Warriors. Zároveň vysvetlil, prečo ho to tak nahnevalo.

Jae Crowder sa odvolával na to, že jeho Boston Celtics bol jeden z deviatich tímov, ktorým sa podarilo minulú sezónu zdolať v základnej časti Golden State Warriors. V prezentácii tímu pre Duranta, ktorého sa snažili získať, bol priestor venovaný aj tomu, akú stratégiu majú pripravenú na hráčov Golden State, aby ich zastavili, tak ako sa im to podarilo už predtým.

Po mítingu vedenia Celtics s Durantom, ktorého súčasťou bol aj Crowder, vyhlásil, že sa cíti dosť istý tým, že Durant si nakoniec vyberie práve Boston. „Prišiel som domov a povedal som --- Keď odíde (z Oklahomy), tak príde k nám,“ spomína Crowder.

Svoje rozčarovanie a hnev zo spomínaného rozhodnutia Kevina Duranta vysvetľuje nasledovne: „Boli sme jediným tímom v NBA, ktorý porazil oba celky Cleveland Cavaliers a Golden State Warriors na ich domácej palubovke – jediný tím v NBA, Boston Celtics. Povedali sme mu to jasne. Prehrali sme mu akcie z oboch týchto hier a povedali na rovinu kompletný „scouting report“ o tom ako sme bránili Stephena Curryho a Klaya Thompsona - v podstate sme mu prezradili našu kompletnú stratégiu. To je dôvod prečo som naštvaný. Povedali sme mu všetko o tom, ako poraziť týchto hráčov a my sme ich aj tak porazili a on odišiel a pripojil sa k ním. Rozumiem, že to bolo súčasťou nejakého procesu, ale nemyslím si, že mal ísť do jedného z týchto tímov. Potom som nad tým premýšľal, rozprával som sa o tom s Isaiahom a nechal si to uležať v hlave. Cítil som, že sme mu proste nemali povedať všetko, ale kto do pekla vedel, že nakoniec pôjde do Golden State? Bolo to ako keby nám dal niekto jednoducho facku a zasmial sa nám do tváre.

Keď sa Kevin Durant oficiálne rozhodol pridať sa k tímu Warriors, verejnosť to hneď odsúdila a pochopila to tak, že si vybral tú najľahšiu možnú cestu. Crowder na to povedal, že podobný názor zdieľajú aj ľudia pohybujúci sa v NBA.

Ten tím sa určite stane ´vidlákom´ celej ligy. Všetci moji kamaráti a známi z NBA sú naozaj znechutení z toho, akým smerom sa táto liga uberá z tohto hľadiska. Každý sa spája do kopy, každý chce ísť buď do Golden State, alebo do Clevelandu.

Posledné slová Jae Crowdera majú niečo do seba a čoraz viac je možné badať rovnaký názor na to, prečo sa v súčasnosti radšej hráči spoja v jednom tíme, ako proti sebe bojujú. Niektorých fanúšikov slabších tímov už tradičné budovanie tímu prostredníctvom draftu a výchovy mladých hráčov nebaví sledovať, keď vidí, že sa marketingovo silnejšie tímy vedia z roka na rok posilniť o tie najväčšie hviezdy ligy a bojovať každoročne o titul šampióna. Každopádne pokiaľ niečo nie je zakázané, je to legálne, čiže ak to liga nedokáže obmedziť, tímy sa budú stále snažiť  vytvárať takzvané „super tímy“.