Main Content

Derrick Rose v tom má jasno: Knicks sú ďalším ''supertímom'' v NBA!

pondelok, 25. júl 2016 10:13 | Autor: De Fa

Derrick Rose v tom má jasno: Knicks sú ďalším ''supertímom'' v NBA!
Derrick Rose v tom má jasno: Knicks sú ďalším ''supertímom'' v NBA! | zdroj: © TASR

Tím NBA New York Knicks bol v posledných rokoch kritizovaný za svoje hráčske rošády a nejasné smerovanie tímu pod generálnym manažérom Philom „The Zen Master“ Jacksonom. Pre nadchádzajúcu sezónu sa však tomuto tímu podarilo poskladať zaujímavý tím a fanúšikovia sa nevedia dočkať jej začiatku. Najnovšia hráčska akvizícia Derrick Rose dokonca hovorí o tom, že sú v lige momentálne dva „super tímy“ a jeden z nich podľa jeho slov je práve tím Knickerbockerov.

Rose prežil veľmi krušné chvíle v drese Chicaga Bulls. Mal sa stať tvárou organizácie a doviesť tím k najvyšším métam ako za čias Michaela Jordana. Všetko išlo podľa očakávaní, a Rose dokonca získal v roku 2011 cenu pre najužitočnejšieho hráča ligy (MVP) a tím Bulls bol obávaným celkom východnej konferencie. Avšak potom všetky jeho ambície zastavili vážne zranenia a po ich doliečení už nikdy nedosiahol potenciálu, ako pred nimi. Nastal čas posunúť sa ďalej a tak sa tento hráč ocitol v drese New York Knicks. Opäť s vysokými ambíciami.

Pre stránku NBA.com poskytol rozhovor, v ktorom pôsobil veľmi sebavedomo a niektoré jeho odpovede sa stali veľmi diskutovanými témami v zámorských médiách. Prinášame vám zaujímavý útržok z tohto interview:

Otázka: Fanúšikovia Knicks stále počúvajú o „Triangle offense“. Ako myslíte, že vaša hra zapadne do toho, čo sa Knicks pokúšajú dosiahnuť ofenzívne. Alebo si myslíte, že hra, ktorú predvádzajú vaši spoluhráči nie je celkom ten tradičný „triangel offense“, na ktorý sme boli zvyknutí?

D-Rose: „Samozrejme, keď sa spomenie „Triangel“ tak sa vám hneď vybaví staromódny štýl hrania basketbalu. Nechcem povedať, že je to staromódne, ale tento štýl pomohol len niektorým tímom a bol stvorený pre konkrétne tímy. Čo sa týka nás a všetkých kúskov, čo máme v tíme k dispozícii, je skoro prirodzené, že sa nám hodí „triangle offense“. Pretože máme Carmela Anthonyho, máme Kristapsa Porzingisa, ktorý dokáže pracovať pod košom a dokážu ma dostať do situácie, keď budem mať možnosť na voľnú strelu alebo jednoducho budem mať neustále izolovaného obrancu. Dokážem pracovať týmto spôsobom. Potom sa zamyslíte nad použitím „trianglu“ v play-off, triangel pre basketbal aplikovaný na polovičné ihrisko. Rozprával som sa o tom s trénerom Hornacekom a on mi povedal, že je možné s „trianglom“ robiť rôzne variácie, ktoré umožnia zapracovať do hry veľa pick&roll akcii v území trojbodovej línie, alebo na stranách. Takže je veľa možností akú stratégiu zvoliť a ja sa budem musieť prispôsobiť veciam okolo. Toto je po prvý krát, čo si myslím, že bude použitá táto stratégia spolu s atleticky ladeným rozohrávačom. Takže kto vie? Všetko čo môžem urobiť ja, je uistiť sa, že moja streľba catch-and-shoot je dobrá pre tento tím, a ako som povedal, budem pripravený.

Otázka: Fanúšikovia Knicks majú vždy veľké očakávania, niekedy možno až príliš prehnané v porovnaní s realitou za posledné roky. Pred minulou sezónou, Melo predstúpil pred média a hovoril o tom aké by mali byť očakávania vzhľadom na mladý a neskúsený tím, ktorý majú Knicks k dispozícii. Avšak teraz už je zostava tímu podstatne iná a doplnená o skúsených veteránov. Aké očakávania by mali byť teraz reálne pre tím Knicks?

D-ROSE: „Očakávania sú vysoké. Myslím si, že s týmto tímom ktorý máme k dispozícii o nás a Golden State Warriors hovoria ako o „super tímoch“. Pritom sa všetci snažia o to, aby nebolo vytvorených veľa „super tímov“, dokonca aj Adam Silver vyšiel na verejnosť s podobným vyhlásením, že nie je zástancom takýchto tímov. A očakávania od nás sú jednoduché - chceme vyhrať. Myslím tým Mela a všetkých chalanov, čo sú v tíme. Máme tu Brandona Jenningsa, ktorý podpísal práve jednoročný kontrakt s nami, a chce ukázať, prečo je tu. Prišiel som ja a taktiež sa chcem predviesť v tom najlepšom svetle. Joakim Noah sa chce predviesť. Každý sa snaží niečo si dokázať. Ak máte takúto partiu, je to ako --- ok, viem že sa každý bude snažiť, avšak budeme sa snažiť to všetko jednoducho zlomiť a snažiť sa vyhrať každú hru. Myslím si, že víťazstvami sa postaráme o každú jednu kategóriu dôležitú pre profesionálneho atléta. Myslím tým napríklad na podporu, možnosť byť na palubovke, jednoducho takmer všetko – myslím si, že víťazstvá dokážu všetko toto zabezpečiť. Ste v lige, kde záleží jedine na víťazstvách, pričom tie ospravedlnia všetky vaše chyby alebo problémy, ktoré máte v tíme.

Zdroj: NBA.com