Main Content

Brandon Ingram nie je druhý Kevin Durant, aj keď sa na seba podobajú

nedeľa, 24. júl 2016 09:47 | Autor: De Fa

Brandon Ingram nie je druhý Kevin Durant, aj keď sa na seba podobajú
Brandon Ingram nie je druhý Kevin Durant, aj keď sa na seba podobajú

Pred tým ako nováčikovia odohrajú svoj prvý zápas proti profesionálom v NBA, často krát média prinášajú divoké porovnania mladíkov s tými najlepšími hráčmi v súčasnej dobe. Nie je to často krát fér, keď napríklad o vás média prehlasujú, že ste „nový LeBron James“ alebo „Kobe Bryant“.

Nie je to dobré z toho hľadiska, že viacero hráčov nemusí dobre zvládať zo začiatku tlak od fanúšikov klubu, do ktorého si ho vybrali. Veď porovnávať svoje schopnosti, ktoré predvádzali na univerzite s hráčmi, ktorí sú už rokmi ostrieľaní z najkvalitnejšej ligy sveta nie je fér.

Pred nedávnom sa skončila akási prvá príprava nováčikov pred vstupom do kolotoča NBA – Summer League a mnohých novinárov a fanúšikov zaujal dlhý, postavou veľmi chudý, chladnokrvný len osemnásť ročný mladíček, ktorého si vybral tím Los Angeles Lakers z druhého miesta tohtoročného Draftu 2016. Brandon Ingram bol okamžite prirovnávaný k jednému z najlepších hráčov ligy Kevinovi Durantovi.

Nielen somatotypom ale aj často krát jeho chladnokrvným riešením situácii v hre začali tohto mladíka korunovať za ďalšiu „BIG THING“, čiže v akúsi senzáciu typu Kevina Duranta.

Práve Duranta začali novinári bombardovať otázkami, či sa stotožňuje s takýmto porovnaním Brandona Ingrama. Jeho odpoveď viacerých šokovala, keď prehlásil: „Som naozaj príjemne prekvapený z tohto mladíka. Myslím si, že Ingram je ešte o niečo lepší ako som bol ja v jeho veku.“

Legendárny „Coach K“ --- Mike Krzyzewski, ktorý mal tohto mladíka pod svojim drobnohľadom celý rok, ktorý strávil na univerzite Duke, ktorého je Coach K už dlhé roky trénerom, povedal, že tohto chlapca naozaj zbožňuje: „Je to naozaj silná nátura. Je nesmierne psychicky odolný, natoľko že by ste to od neho nečakali.

V priebehu niekoľkých zápasov, ktoré stihol odohrať v spomínanej Summer League v Orlande, kde sa predstavil vo výbere Lakers, bolo vidieť, že postavou silnejší a pevnejší súperi mu robili problémy, či už v útoku alebo v obrane. Takže aj napriek veľmi pozitívnym slovám od svojho bývalého trénera je to určite stránka, na ktorej musí bezpodmienečne zapracovať.

Experti, ktorí sledovali jeho hru v týchto zápasoch sa zhodli na tom, že jeho technika je lepšia ako Durantova v porovnaní ich začiatkov kariér. Taktiež je lepším strelcom spoza trojbodovej čiary ako mladý Durant. Jeho hra je prirodzená – skoro až flegmatická a napriek tomu v mnohých prípadoch prekvapivá. Avšak aj napriek tomu, Kevin Durant bol lepším prirodzeným strelcom na univerzite ako Ingram a za tie roky dokázal svoje strelecké schopnosti posunúť na takú úroveň, ktorú pravdepodobne Brandon Ingram zo všetkou úctou nedosiahne (bavíme sa tu o tom, že KD je jeden z najlepších a najnezastaviteľnejších strelcov, ktorý kedy hral v NBA). Už dopredu však upozorňujem všetkých jeho fanúšikov a takisto fanúšikov tímu Lakers - to neznamená, že Brandon Ingram nebude úspešný basketbalista. Chcel som len upozorniť na fakt, že porovnanie Ingrama s Durantom nikdy nemôže byť myslené realisticky a nieje férové.

Čo však treba brať do dnešného dňa za pozitívne je fakt, že z každej strany na tohto hráča počuť len pozitívne ohlasy. Či už z USA kempu, či z úst trénerov, ktorí ho mali počas celej jeho doterajšej kariéry na starosti ani z úst jeho mnohých doterajších spoluhráčov. Absolútne od nikoho. Brandona Ingrama má rád každý a to je na ňom naozaj impozantné. Keď sa stretnú talent, skromnosť a chuť tvrdo na sebe pracovať v jednom, budúcnosť takéhoto hráča nemôže byť pozitívnejšia. Preto aj všetci fanúšikovia, ktorí Ingrama starostlivo sledujú a dúfajú, že by mohol dosiahnuť veľkosti hráčov, s ktorými ho porovnávajú, nezostáva nič iné len dať tomuto hráčovi dostatočný priestor, aby mohol svoj potenciál rozvinúť čo najviac a nebol zväzovaný prehnanými nárokmi v tak mladom veku.