Main Content

OFICIÁLNE: BVB posilní ďalší nemecký reprezentant

piatok, 22. júl 2016 13:27 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: BVB posilní ďalší nemecký reprezentant
OFICIÁLNE: BVB posilní ďalší nemecký reprezentant | zdroj: © TASR

Nemecký klub roztočil veľký prestupový kolotoč, v ktorom pokračuje aj naďalej. Len pred malou chvíľou sa novou posilou Dortmundu stal ďalší hviezdny nemecký reprezentant.

Prestupové okno nie je ešte ani len v polovici, no BVB už teraz hlási osem zvučných posíl do novej sezóny. Zbrojenie je však vzhľadom na doterajšie odchody celkom logické. Borussiu opustili Hummels, Gundogan aj Mkhitaryan, za ktorých klubová pokladnica narástla o krásnych 107 miliónov eur.

André Schürrle je odchovanom Mainzu, no zatiaľ najlepšie zažil v Bayere Leverkusen. Po senzačných výkonoch si ho vyhliadla londýnska Chelsea, kde Nemec prestúpil za 22 miliónov eur.

Na Stamford Bridge sa z Andreho však stal len náhradník a nedostával toľko príležitostí, koľko by si predstavoval. Po roku a pol sa 25 ročný rýchlik rozhodol pre odchod z Anglicka a vrátil sa domov, kde ho za 32 miliónov eur vykúpil Wolfsburg. Aj keď to nebolo fiasko, fanúšikovia „Vlkov“ si za toľko peňazí pravdepodobne sľubovali o čosi lepšie výkony.

Borussia Dortmund len včera oznámila príchod Maria Gotzeho, no už necelý deň potom tu máme ďalšiu prestupovú bombu, ktorú čakal málokto.

Dortmund je jeden z najlepších klubov v Európe s veľmi silným kádrom. Z mojich vlastných skúseností poznám BVB veľmi dobre. Ich vzrast za posledné roky a práca s fanúšikmi je proste neskutočná a ja som veľmi, veľmi šťastný, že budem môcť byť súčasťou toho celého. V nasledujúcich sezónach chcem s BVB oslavovať veľa úspechov a už sa neviem dočkať, kedy začnem trénovať s tímom. Samozrejme chcem čo najrýchlejšie dokázať, že môj nákup bol pre tím dobrou voľbou!

Klub síce prestupovú čiastku nezverejnil, no portál transfermarkt.com uvádza sumu 30 miliónov eur. 25 ročný André Schurrle sa stal už ôsmou posilou Dortmundu počas tohto leta.