Main Content

Götze sa oficiálne vrátil do Dortmundu. „Prestup bol najlepšie možné riešenie," tvrdí Bayern

piatok, 22. júl 2016 07:05 | Autor: TASR

Götze sa oficiálne vrátil do Dortmundu. „Prestup bol najlepšie možné riešenie," tvrdí Bayern
Götze sa oficiálne vrátil do Dortmundu. „Prestup bol najlepšie možné riešenie," tvrdí Bayern | zdroj: © TASR

Dortmund 21. júla (TASR) - Nemecký futbalový reprezentant Mario Götze sa vrátil do Borussie Dortmund, s ktorou po podstúpení zdravotnej prehliadky podpíše kontrakt do roku 2020. Prestup z Bayernu Mníchov vo štvrtok oficiálne potvrdilo vedenie oboch bundesligových klubov.

Ofenzívny stredopoliar sa do predsezónnej prípravy svojho staronového zamestnávateľa zapojí začiatkom augusta po tom, ako sa zverenci Thomasa Tuchela vrátia z čínskeho turné. Strany neposkytli finančné detaily transferu, agentúra dpa odhadla čiastku na 22 miliónov eur plus bonusy. Majster sveta 2014 sa po troch rokoch v Mníchove vrátil do Dortmundu, kde v minulosti pôsobil štyri roky. Opačným smerom putoval za 37 miliónov, v Bavorsku si však nevybojoval stabilné miesto v základnej zostave.

"Druhýkrát by som už do Bayernu neodišiel. Po návrate domov musím všetkých presvedčiť výkonmi na ihrisku. Chcem opäť predvádzať svoj vrcholný futbal v prospech Borussie a jej fanúšikov," vyhlásil 24-ročný Götze. "Získali sme jedného z najsilnejších a najkreatívnejších záložníkov Európy," tešil sa športový riaditeľ Borussie Michael Zorc. "Prestup je najlepšie riešenie pre všetkých zainteresovaných. Bayern ďakuje Mariovi za tri roky služieb a želá mu všetko najlepšie do budúcnosti," uviedol predseda predstavenstva mníchovského klubu Karl-Heinz Rummenigge.