Main Content

Zradca sa vracia na miesto činu, čo ho čaká?

sobota, 16. júl 2016 13:00 | Autor: Jakub Vaverka

Zradca sa vracia na miesto činu, čo ho čaká?
Zradca sa vracia na miesto činu, čo ho čaká? | zdroj: © TASR

Športové médiá po celom svete hlásajú, že návrat Maria Gotzeho do Borussie Dortmund je hotovou vecou. Do Signal Iduna Parku sa tak vráti niekdajší miláčik fanúšikov, ktorému podporovatelia BVB nevedeli pri odchode do Bayernu prísť na meno.

Vedenie Borussie Dortmund sa dohodlo s Bayernom Mníchov na návrate Maria Gotzeho do Signal Iduna Parku. Denník Bild informoval, že BVB zaplatí nemeckému majstrovi 28 miliónov eur a hráč podpíše päťročný kontrakt. Na nemeckej futbalovej scéne ide o prestup leta. Gotze odišiel do Mníchova v roku 2013, no v Allianz Arene sa dlhodobo nevedel prepracovať do základnej zostavy Bavorov a jeho mníchovské dni sa naplnili.

Faktom je, že v drese Bayernu sa Gotze stal s Nemeckom majstrom sveta a dokonca bol autorom zlatého finálového gólu proti Argentíne, ale na klubovej scéne mu ruže nekvitli. Počas posledného obdobia pod vedením Pepa Guardiolu bol lavičkovým hráčom, pričom v plánoch nového talianskeho trénera FCB Carla Ancelottiho nefiguruje vôbec.

Počas uplynulých týždňov sa vo veľkom hovorilo o možnom prestupe Gotzeho do anglickej Premier League, kde mal o jeho služby interes Liverpool FC. Mariovou prioritou mal byť ale návrat do Dortmundu. Otázkou však zostáva, či Gotze dostane od fanúšikov BVB druhú šancu. Dlho bol pre nich miláčikom a veľkým obľúbencom, avšak po odchode do Bayernu ho označili za zradcu, Judáša, pálili jeho dresy a niektorí sa mu dokonca vyhrážali smrťou.

Gotze odchádzal z Dortmundu, keď sa BVB darilo ako na domácej, tak aj na európskej scéne. Situácia sa však zmenila a Bundesligu momentálne ovláda Bayern. Navyše, toto leto Borussiu opustili hviezdy ako Mchitarjan, Gundogan či Hummels a klub čaká náročná sezóna. Kapitánom tímu sa stal Marco Reus, niekdajší veľmi dobrý Gotzeho kamarát. Práve sympatický a uznávaný Reus môže byť vo vzťahu Gotze- fanúšikovia dôležitým mediátorom.

Vo futbalovom svete sa totiž zrada neodpúšťa a niektorí fanúšikovia už veľmi dávno zabudli na všetko pozitívne, čo pre nich Gotze v čierno- žltom drese urobil. O ich priazeň bude musieť zrejme bude musieť tvrdo zabojovať, ale je reálne, že ak sa mu bude herne dariť, tak ho fanúšikovia BVB postupne opäť začnú mať radi. Na druhej strane, ak nebude od začiatku angažmánu v BVB podávať prvotriedne výkony, tlak na jeho osobu bude skutočne enormný. 24- ročný reprezentant NationalElf to má všetko vo vlastných rukách, nečaká ho ľahká úloha.