Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (21.5.2011)

sobota, 21. máj 2011 18:03 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (21.5.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (21.5.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

„Slovenský fantóm“, St. Pauli a Žilina

Určite ste zaregistrovali ohlasy médií, podľa ktorých by mal bývalý reprezentant Slovenska Marek Mintál  rokovať o prestupe do nemeckého klubu St. Pauli. Od budúcej sezóny účastník II. najvyššej nemeckej súťaže mal mať o dvojnásobného najlepšieho futbalistu Slovenska (2004, 2005) eminentný záujem. Dnes sa k tomu oficiálne vyjadril sám Marek, ktorý k týmto chýrom povedal iba toľko, že sú výmyslami médií. 

Vo včerajšom rozhovore denníka Šport naznačil majiteľ MŠK Žilina Jozef Antošík, že by v budúcej sezóne radi videli Mintála opäť v žlto-zelenom drese “Šošonov“. O vývoji situácie okolo najlepšieho strelca Bundesligy zo sezóny 2004/2005 vás budeme informovať v ďalších článkoch našej pravidelnej rubriky. 

Denilson na odchode z Emirates stadium

Brazílsky stredopoliar Denilson oznámil, že jeho cesta s tímom zo severu Londýna sa chýli ku koncu. Ako uviedol potrebuje novú výzvu a keďže v kádri Arsena Wengera túto sezónu nedostával dostatok príležitostí sám sa rozhodol odísť. Ešte stále len 23-ročný Denilson dodal, že určite nespojí svoju budúcnosť s iným veľkým klubom z Anglicka. Svoju budúcnosť vidí buď v talianskej Serii A, alebo španielskej La Lige.

Kenny zaostril na Hazarda


Manažér Liverpoolu Kenny Dalglish si podľa správ anglických médií vyhliadol novú posilu pre svoj káder vo francúzskej Ligue 1. Konkrétne ide o 20-ročného reprezentanta Belgicka Edena Hazarda. Momentálna trhová hodnota tohto hráča sa pohybuje okolo 23 miliónov eur, avšak Lille ani sám Eden nechcú zatiaľ o prestupe hovoriť, keďže Lille má nakročené k francúzskemu titulu. Konkurenčným klubom pre Liverpool v boji o Hazarda môže byť aj londýnsky Arsenal.

Cana smer Lazio

Podľa informácií talianskych denníkov má Lazio Rím eminentný záujem o Albánskeho záložníka
Lorika Canu. Cana momentálne oblieka dres tureckého Galatasarayu Istanbul. O budúcnosti 27-ročného  stredopoliara by sa malo rozhodnúť budúci týždeň, no prvé rokovania s Laziom už vraj prebehli. Trhová cena tohto hráča by mala byť približne na úrovni 10 miliónov eur.