Main Content

Skvelá reklama pre Slovensko. 14-ročný Žilinčan nás vo Francúzsku prezentoval netradičným spôsobom (ROZHOVOR)

štvrtok, 7. júl 2016 13:11 | Autor: Silvia Petrašková

Skvelá reklama pre Slovensko. 14-ročný Žilinčan nás vo Francúzsku prezentoval netradičným spôsobom (ROZHOVOR)
Skvelá reklama pre Slovensko. 14-ročný Žilinčan nás vo Francúzsku prezentoval netradičným spôsobom (ROZHOVOR) | zdroj: archív Tobias Dyroff

Slovenská futbalová reprezentácia už síce na ME nefiguruje, no kúsok z nášho futbalu v nej ostáva až do ukončenia samotného šampionátu a to vďaka mladému futbalistovi Tobiasovi Dyroffovi zo Žiliny. Ten má v centre Saint-Étienne postavenú svoju vlastnú detskú izbu o ktorej nám viac informácii prezradil v nasledujúcom rozhovore.

Vďaka víťazstvu v súťaži „Fanúšikova izba“ si sa mohol podieľať na konštrukcii imitácie svojej futbalovej izby, ktorá je umiestnená v presklenom kontajneri na jednom z hlavných námestí pred budovou Opery v centre Saint-Étienne a je jedinečnou prezentáciou Slovenska, ktoré bolo účastníkom ME vo futbale. Ako si sa o tejto súťaži dozvedel?

Dozvedel som sa o súťaži od novinárky zo Saint-Étienne na internete. Oslovila ma jedinečnou možnosťou reprezentovať takýmto spôsobom MŠK Žilinu a samotné Slovensko v spojení s mojim každodenným životom v detskej izbe.

Aká bola tvoja reakcia po zverejnení výsledku? Potešilo ťa toto víťazstvo?

Áno, samozrejme potešilo ma, že vybrali práve mňa. Nikdy by som si nebol ani pomyslel, že moje osobné veci budú vyložené práve vo Francúzsku, kde sa konajú ME vo futbale a denne ich navštívia tisíce ľudí. Bolo to skvelé, mnoho novinárov robilo so mnou rozhovory, dokonca i z Thajska.

Mala každá krajina ME na turnaji takúto možnosť prezentácie svojej krajiny?

Pri moje izbe boli ešte portugalská a anglická, no ako mi rozprávala dizajnérka, takéto špeciálne izby sú veľmi nákladné, preto ju každá krajina na EURE nemala.

Čo všetko sa v tvoje izbe nachádza?

Nachádzajú sa tu moje medaile za jednotlivé víťazstvá, ďalej dresy MŠK Žilina, moje fotky s futbalistami Slovenska, typické pre Slovensko i horalka, pivo, či kofola. Ďalej je tam moja posteľ a samozrejme nemôže chýbať ani slovenská vlajka.

Mal si možnosť zúčastniť sa i samotného zápasu Slovenska proti Anglicku, ako sa ti na zápase páčilo?

Celá atmosféra pred i počas zápasu bola nádherná. Sedeli sme kúsok od ihriska a videli sme všetkých futbalistov z tesnej blízkosti, dokonca sa mi podarilo odfotiť aj samotného Rooneyho. Okrem zápasu som si stihol pozrieť i mesto.

Ktorý zo slovenských reprezentantov bol podľa teba na turnaji najlepší?

Marek Hamšík a Matúš Kozáčik.

Ako na teba zapôsobila celková atmosféra na ME?

Atmosféra bola úžasná, nakoľko som tam mohol byť aj so svojou rodinou. Verím, že jedného dňa si budem môcť na takýchto ME zahrať aj ja osobne.

Si veľkým fanúšikom MŠK Žilina, ktorej nielen fandíš, ale za ňu aj hrávaš v kategórii U14. Aké najväčšie úspechy si už v jej drese dosiahol?

V drese MŠK som niekoľkonásobný víťaz slovenskej ligy. So školou sme vyhrali Dôvera cup a za odmenu a samotné víťazstvo sme mali možnosť vycestovať na kvalifikačný zápas slovenskej futbalovej reprezentácie proti domácemu Luxembursku.