Main Content

Fanúšikovia Lakers sa majú na čo tešiť. Walton sľubuje pekný basketbal a návrat skvelých časov

streda, 29. jún 2016 09:10 | Autor: De Fa

Fanúšikovia Lakers sa majú na čo tešiť. Walton sľubuje pekný basketbal a návrat skvelých časov
Fanúšikovia Lakers sa majú na čo tešiť. Walton sľubuje pekný basketbal a návrat skvelých časov | zdroj: youtube

Ako bolo avizované pred nedávnom, Luke Walton doterajší asistent Steve Kerra v tíme Golden State Warriors, sa stane hlavným trénerom v tíme Los Angeles Lakers. V jednom z rozhovorov pre LA Daily News prisľúbil, že diváci v Los Angeles sa opäť môžu tešiť na šou.

Aj napriek drvivej porážke tímu Golden State Warriors vo finále NBA, Luke Walton na tlačovej konferencii rozdával úsmevy na každú stranu a aj keď ho to určite veľmi mrzí, že nezakončil svoju kapitolu v Oaklande ziskom druhého prsteňa pre šampiónov NBA, je pripravený na tú novú v jeho živote.

Nový tréner Los Angeles Lakers má k dispozícii mladý káder a môže ho ešte omladiť príchodom Brandona Ingrama, najmladšieho účastníka tohtoročného draftu do NBA, kde LA získali druhú pozíciu vo výbere. Luke Walton povedal, že tím pod jeho vedením sa bude prezentovať zábavným štýlom hry a diváci si ju budú užívať. Aj napriek svojmu relatívne mladému veku (36 rokov) sa nevie dočkať toho, ako dokáže z tejto partičky mladých talentov vydolovať ich potenciál. Predsa len Lakers počas svojich posledných žalostných sezón dokázali do tímu priniesť partičku veľkých talentov - Randle, Russell, Clarkson, ktorí sa každým rokom zlepšujú, no predsa tomu ešte niečo chýba.

Luke Walton poznamenal, že aj vďaka tomu, že má k dispozícii mladíkov v tíme a dostatok voľných peňazí, ktoré môže utratiť na trhu voľných hráčov, je tu možnosť zmeniť veci v tejto legendárnej organizácii veľmi rýchlo a nechať tak zabudnúť na najhoršie sezóny v jej histórii.

Skutočnosť, že(generálny manažér)Mitch(Kupchak) a(viceprezident pre basketbalové operácie)Jimmy Buss mi veria, že budem platnou súčasťou tejto prestavby v novej ére po Kobem znamená pre mňa najviac na svete. Zo všetkého tu som nadšený. Máme mladých talentovaných hráčov, máme draft picky, máme 60-70M dolárov vo voľných peniazoch a najlepších fanúšikov,“ povedal Walton pre média.

Naši hráči budú s radosťou prichádzať každý deň na tréningy,“ ďalej pokračoval Walton. „Budeme hrať taký štýl basketbalu, ktorý si fanúšikovia L.A. zamilujú. Musíme pre nich pripraviť zábavu. Mali by sme hrať basketbal pre zábavu.

Vyzerá to tak, že Luke Walton v tom má naozaj jasno. Basketbal sa hrá pre fanúšikov a Los Angeles Lakers v posledných rokoch mnoho z nich stratilo. Nešlo len o to, že sa tímu nedarilo, ale nemali jasný koncept hry a noví tréneri nemali dostatočný priestor pre zmenu kádra a mentality hráčov. Treba si to priznať na rovinu --- predsa keď máte v kádri jedného z najlepších basketbalistov všetkých čias – Kobeho Bryanta, nemôžete začať s prestavbou tímu. Nie je to vôbec slušné po tých všetkých rokoch, čo vám tento hráč obetoval. Lakers aj napriek tomu tento proces začali a to si myslím, že je aj dôvod, že Kobe zavesil basketbalové tenisky na klinec. Veď aj napriek neustálym zdravotným problémom mal v sebe stále inštinkt zabijáka a verím tomu, že keby Lakers boli „contenderom“ táto ich legenda by aj po barlách behala po ihrisku a strieľala dôležité koše.

Všetko je však už ináč a fanúšikovia Lakers to dobre vedia --- jedna éra skončila, začína nová.

Zdroj: LA Daily News