Main Content

USA vinou zranenia mení súpisku pre Svetový pohár. Je to šanca pre Kessela?

piatok, 24. jún 2016 15:41 | Autor: Dávid Lech

USA vinou zranenia mení súpisku pre Svetový pohár. Je to šanca pre Kessela?
USA vinou zranenia mení súpisku pre Svetový pohár. Je to šanca pre Kessela? | zdroj: © TASR

Neprebehol ani mesiac od zverejnenia súpisiek pre Svetový pohár 2016 a už tu máme ďalšiu zmenu v kádri. Po problémoch Rusa Vojnova a čiastočne aj Malkina americký hokejista oznámil, že kvôli operácii nebude môcť nastúpiť na septembrový turnaj.

Dôrazný útočník Tampy Bay Lightning Ryan Callahan nepoteši amerických fanúšikov. Pred začiatkom letnej prípravy musel podstúpiť operáciu poraneného boku, ktorá si vyžiada zhruba päťmesačnú rekonvalescenciu. Je tak nad slnko jasné, že 31-ročný útočník vypadne zo zostavy USA pre septembrový Svetový pohár 2016.

Rodák z Rochesteru sa dostal medzi nominovaných už pri prvom skladaní 16-člennej súpisky, no napokon z nej nečakane vypadol. Callahana trápilo zranenie v dolnej časti tela už od záveru základnej časti a následné vyšetrenie ukázalo, že jeho zdravotné problémy si vyžiadajú chirurgický zákrok.

Na súpisku tak môže generálny manažér USA Dean Lombardi dopísať jedno nové meno. Výber bude s určitosťou konzultovať s koučom Johnom Tortorellom.

Adeptov na náhradu za Callahana je hneď viacero. Manažment USA totiž pri skladaní súpisky vynechal niekoľko veľmi zaujímavých mien. Veľmi vydarené sezóny prežili Kyle Palmieri Bobby Ryan. O slovo sa hlási taktiež medzinárodne ostrieľaný Paul Stastny či strelec Kyle Okposo. Najvážnejšími kandidátmi na dopísanie do americkej zostavy sú ale nepochybne v play-off vo vynikajúcej forme hrajúci Phil Kessel a taktiež výnimočný mladík „Bolts“ a Callahanov spoluhráč Tyler Johnson