Main Content

Rusko na Svetovom pohári asi bez jednej z najväčších hviezd

sobota, 18. jún 2016 17:10 | Autor: Dávid Lech

Rusko na Svetovom pohári asi bez jednej z najväčších hviezd
Rusko na Svetovom pohári asi bez jednej z najväčších hviezd | zdroj: © TASR

Neubehol ani mesiac od zverejnenia súpisiek pre Svetový pohár a Rusi riešia už druhý problém s nomináciou. Po Vjačeslavovi Vojnovovi hrozí, že najcennejší dres si v septembri neoblečie jedna z najväčších hviezd ruskej zbornej.

Po finálovom súboji NHL medzi Pittsburghom Penguins a San Jose Sharks totiž vedenie úradujúceho šampióna najlepšej hokejovej ligy sveta z Pensylvánie zverejnilo informáciu, že Rus Jevgenij Malkin odohral play-off s vážnym zranením lakťa.

Malkin kvôli „zraneniu v hornej časti tela“ vynechal v základnej časti 15 stretnutí a taktiež jeden duel v play-off. Vzápätí sa ale vrátil do hry a to napriek tomu, že lakeť vôbec nemal doliečený. So sebazaprením odohral 23 duelov, v ktorých zaznamenal 18 kanadských bodov (6+12) a výraznou mierou sa podpísal pod zisk Stanley Cupu.

Hra hokejistu so zranením, ktorý sa môže popýšiť štrnástym najlepším bodovým priemerom v histórii NHL (1,18 bodu na zápas – s touto štatistikou je druhým najlepším aktívnym hráčom), spôsobila, že zdravotný stav 29-ročného ruského centra si podľa všetkého vyžiada chirurgický zákrok. Podľa generálneho manažéra „Pens“ Jima Rutheforda sú šance na to, že Malkin bude musieť ísť pod skalpel 50 na 50.

Generálny manažér pensylvánskeho celku si uvedomuje obrovské sebazaprenie svojho hráča, za čo mu vyslúžil poklonu: „Ukazuje to len jeho obrovský charakter. Je to skutočne pôsobivé,“ komentoval situáciu pre thehockeywriters.com.

Podľa dostupných informácií mal Malkin v najbližších dňoch podstúpiť magnetickú rezonanciu, po ktorej by sa malo definitívne rozhodnúť či čerstvý otec malého Nikitu bude musieť podstúpiť operáciu. V prípade, že by musel podstúpiť chirurgický zákrok, ohrozená by bola aj jeho účasť na Svetovom pohári v septembri 2016. Vedenie Pittsburghu pravidelne zranenému hráčovi dáva po náročnej a úspešnej sezóne dostatok priestoru na vyliečenie a neobáva sa ani jeho prípadnej dlhšej pauzy.