Main Content

Je Kevin Love najslabší článok Clevelandu?

pondelok, 13. jún 2016 19:00 | Autor: De Fa

Je Kevin Love najslabší článok Clevelandu?
Je Kevin Love najslabší článok Clevelandu? | zdroj: © TASR

Bola to bombastická výmena, ktorá mala byť predzvesťou dominancie Clevelandu Cavaliers. Po návrate LeBrona Jamesa domov do Ohia vsadilo vedenie Cavaliers a jeho majiteľ Dan Gilbert na jednu kartu. Titul šampióna NBA je však opäť v nedohľadne, preto sa objavuje čoraz viac špekulácii o hráčskych rošádach...

Keď Kevin Love prišiel v rámci výmeny do tímu Cavaliers a vytvoril tak papierovo jednu z najobávanejších trojíc v lige James-Love-Irving, začalo sa rozprávať o tomto tíme ako o najväčšom ašpirantovi na titul. Svoju dominanciu v priebehu dvoch rokov aj potvrdili, avšak stále to nieje dosť na titul. Potvrdzuje sa opäť to, že v dnešnej NBA je dôležitá kvalita celého kádra ako jednotlivcov. Kevin Love odohral svoje prvé dva finálové zápasy. Cavaliers v týchto dvoch úvodných dueloch boli konečne kompletní, avšak ani to nepomohlo k tomu, aby dokázali nájsť odpoveď na suverénnu hru Golden State Warriors. Kevin Love pri jednom so súbojov pod košom utrpel mierny otras mozgu, a keďže NBA má prísny protokol, čo sa týka opätovného štartu postihnutého hráča, zakázala Kevinovi Loveovi štart v treťom zápase. Paradoxne to Clevelandu pomohlo a zaznamenali jeden z najdominantnejších výkonov vo finále NBA. Porazili svojho súpera o 30 bodov, boli agresívnejší vo všetkých smeroch. Určitú interakciu, čo sa týka výkonu tímu, počas toho, keď nie je Love k dispozícii si už dlhšie všímajú aj rôzni analytici a preto sa opäť objavili špekulácie, že Love nie je tou správnou voľbou pre Jamesa a spol. a že by mohol počas leta zmeniť pôsobisko.

Je to jednoduchý dej a ľudia sa budú k tomu vždy prikláňať. Tak to proste už chodí,“ reaguje na tieto špekulácie Love. „Avšak ak sa opýtate hocikoho z tohto tímu, vrátane mňa, tak zistíte, že je to verná jednotka, najvernejšia skupina ľudí, v akej som kedy bol súčasťou.

Kevinovi Loveovi bolo vyčítané často krát, že má nevyrovnané výkony. Na margo tejto výčitky poznamenal: „Keď sa nad tým zamyslím, hneď ako som prišiel sem tak požadovali odo mňa, aby som robil rôzne veci. Požadovali odo mňa, aby som bol druhá či tretia voľba v útoku - tretia voľba vo väčšine zápasov. Nebol to najjednoduchší prechod na svete, ale všetko som to podstúpil, aby som bol súčasťou rodiny, súčasťou tejto jednotky. Nikdy som nebol súčasťou tímu, ktorý si je tak blízky ako tu. Takže to je aj dôvod, prečo nechápem, keď počujem od ľudí hovoriť, že sa do tohto tímu nehodím.

Cleveland Cavaliers získali Kevina Lovea v roku 2014, v rámci výmeny a po sezóne s ním podpísali dlhodobý kontrakt na päť rokov. To, že priemery tohto hráča išli dole je logicky zapríčinené jeho novou úlohou v tíme. Tak ako to bolo pri Chrisovi Boshovi v Miami Heat, ktorý taktiež počas svojho pôsobenia vo veľkej trojke v Heat zožal vlnu kritiky na svoju osobu a neustále bol médiami označovaný za najslabšie ohnivko v reťazi, tak aj Kevin Love si prechádza niečím podobným. To či by bol tím Clevelandu po jeho odchode silnejším alebo lepším sa asi nedozvieme, skôr sa v tíme vymenia hráči na lavičke ako by sa jeden z trojice mal sťahovať niekde inam. Či je to správne riešenie, nechám posúdenie na Vás...