Main Content

Aston Villa angažovala hviezdneho trénera

pondelok, 6. jún 2016 15:36 | Autor: Timotej Gašper

Aston Villa logo
Aston Villa logo | zdroj: S7

Po katastrofálnej sezóne putuje Aston Villa do druhej najvyššej súťaže, no na čele s hviezdnym kormidelníkom, ktorý v nedávnej minulosti vyhral aj Ligu majstrov.

Pre fanúšikov ale aj všeobecnú verejnosť bola správa o definitívnom zostupe Aston Villy veľmi zdrvujúca. Jeden z najtradičnejších anglických klubov po dlhých rokoch opúšťa Premier League s hroznou ligovou štatistikou, ktorá po 38.kole ukazovala len tri výhry.

Klub z Birminghamu minulú sezónu viedol Francúz Remi Garde, ktorý ale pochopiteľne na lavičke nevydržal a na pár dní tak Aston Villa ostala bez trénera. Plátok birminghammail.co.uk len nedávno prišiel so skvelou správou, podľa ktorej sa vedenie „Villans“ dohodlo na spolupráci so známym talianskym trénerom Robertom Di Matteom. Bývalý tréner MK Dons, West Bromwichu, Chelsea a Schalke 04 je už viac než rok bez práce, čo ale od nasledujúcich týždňov už nebude pravda.

Sympatický kouč predviedol v Chelsea svoje obrovské nadanie a víziu, ktoré vyústili k zisku „ušatej trofeje“ v známom mníchovskom finále v roku 2012. Ešte stále len 46 ročný tréner si do Villa Parku prinesie mnoho skúseností a po nie veľmi vydarenom angažmáne v nemeckom Schalke 04 sa bude snažiť napraviť si reputáciu.

 

Vedenie Aston Villy priznalo, že prácu ponúkali aj Davidovi Moyesovi, no klub sa s bývalým trénerom Realu Sociedad nedohodol na osovbných podmienkach.

Pre klub bude osoba Roberta Di Mattea veľmi dôležitá, pretože práve on dokáže presvedčiť väčšinu hviezd, aby ostali so zárukou rýchleho návratu do Premier League. Počínanie „RDM“ môže v Anglicku tentokrát dopadnúť zle, alebo vynikajúco, píše birminghammaik.uk.

Podľa médií sa rodák zo Švajčiarka pokúsi na hosťovania respektíve trvalé prestupy dotiahnuť útočníkov Dominica Solankeho a Patricka Bamforda, ktorí obaja patria londýnskej Chelsea. Špekuluje sa aj o podpise Victora Mosesa a Christiana Atsua, ktorí sú taktiež kmeňoví hráči „The Blues“. Birminghamský klub minulé leto opustili ťahúni mužstva Benteke a Delph, teraz po zostupe sa očakáva prestup ďalších mien, no vedenie túto situáciu nekomentovalo.

Cieľavedomý a sympatický tréner tak začína vo svojej trénerskej kariére novú etapu a je nanajvýš otázne, ako jeho ďalšie anglické počínanie dopadne.